Pekka Virta oli alusta alkaen SaiPan ykkösehdokas päävalmentajaksi – "Onneksi sitä listaa ei tarvinnut pidemmälle mennä"

3:34
Videolla Jussi Markkasen mietteitä Pekka Virran valmennussopimuksesta.

Pekka Virta siirtyy SaiPan päävalmentajaksi kolmivuotisella sopimuksella. SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen myöntää, että Virta oli seuran ehdokaslistan ykkösnimi uudeksi luotsiksi.

Lukon upeasti Suomen mestaruuteen johdattanut Virta nousi nopeasti SaiPan ehdokaslistan kärkeen jo hyvissä ajoin ennen hiljattain päättyneen kauden huipennusta, kun seuran hallitus pyysi Markkasta kartoittamaan seuraajia alkukaudella päävalmentajana toimineelle Tero Lehterälle.

– Onneksi sitä listaa ei tarvinnut pidemmälle mennä. En sitä listaa kauhean paljon pidemmäksi edes piirtänyt. Soitin Pekalle, juteltiin, tavattiin ja kerroin meidän tarinaamme. Pekka innostui siitä ja rupesimme pohtimaan, olisiko se mahdollista, Markkanen summaa sopimusneuvotteluiden kulkua.

Hallitsevan mestarivalmentajan naaraaminen on SaiPalta kova temppu. Projektiluontoisena valmentajana kovaa jälkeä tehnyt Virta on Suomen mestaruuden lisäksi täyttänyt palkintokaappiaan SM-pronssilla, -hopealla ja parhaalle valmentajalle jaettavalla Kalevi Numminen -palkinnolla.

SaiPassa toivotaan, että Virta pystyy tuomaan menestyksen mukanaan myös Lappeenrantaan. Markkanen tiedostaa kuitenkin, että tie menestykseen vie aikaa.

– Historia ei ole tae, mutta jos Pekan aiempia projekteja katsoo, parhaat vuodet ovat aina olleet kolmas tai neljäskin. Pitää olla kärsivällinen. Muutos vaatii aikaa. Kaikkemme tehdään, että muutosprosessi on mahdollisimman nopea. Markkanen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja