Toimittaja yritti irrottaa kinokseen juuttunutta Skodaa, mutta pieni virhearvio palautti lähtöruutuun: "Oon aivan loppu"

4:40
Lumeen juuttuneen auton irrottamisessa on kolme työvaihetta. Oikeanlaisilla apuvälineillä sekä ammattilaisen käyttämällä strategialla urakasta on mahdollista selvitä hajottamatta autoa. Katso videolta, millaisia vinkkejä ammattilainen antaa MTV Uutisten Liven toimittajalle Jere Silfstenille.

Alkuviikon lumisateet ovat kurittaneet erityisesti eteläistä Suomea. Pääkaupunkiseudulla runsas lumentulo on aiheuttanut monenlaista harmia, joista myös autoilijat ovat saaneet osansa.

Pääkaupunkiseudun autoilijat ovat saaneet tuskailla parkkipaikan löytymisen kanssa tällä viikolla. Kaikilla ei ole myöskään ollut tasapuolisesti onnea matkassa, vaan monet heistä, jotka ovat sen vapaan ruudun lopulta löytäneetkin, ovat huomanneet, että poispääseminen onkin ollut helpommin sanottu kuin tehty.

Kun auton on saanut mahastaan kiinni lumipenkkaan, menee monella helposti sormi suuhun. Renkaat sutivat, eikä auto tunnu liikkuvan mihinkään. Takaraivossa jyskyttää myös pelko auton rikkomisesta, jos toimiikin väärällä tavalla.

Tilannetta on helppo pahentaa, mikäli ei tiedä, mitä tekee. Oikealla strategialla sekä kunnollisilla apuvälineillä hommasta on kuitenkin mahdollista selvitä.

Kolme vaihetta

MTV Uutiset Live ja toimittaja Jere Silfstén jalkautuivat Vantaan Varistoon, jossa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen oli onnistunut saamaan autonsa kadunvarsiparkkiin jumiin.

– Täällähän on aika tiukan näköinen tilanne, Jere toteaa nähdessään Tepon aivan tuhannen jumissa olevan Skodan.

Teppo lyö Jerelle lapion käteen ja opastaa, mistä lumet on ensimmäisenä poistettava.

– Aivan jumalaton määrä tätä lunta! toimittaja parkaisee lapiohommien keskeltä.

Kun kaksikko on puolen tunnin intensiivisen lapioinnin jälkeen saanut auton irti lumesta, on aika yrittää ajaa se väljemmille väylille. Kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin oppikirjassa, sillä yhden pienen unohduksen takia auto jääkin jumiin uudestaan.

– Ollaan taas pehmeässä jumissa. Ei se auta kuin ottaa lapio käteen, Teppo sanoo.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, mitkä ovat lumeen juuttuneen auton irrotusoperaation kolme vaihetta. Videolla kerrotaan myös, mikä on nappi, jota kuljettajan kannattaa painaa siinä vaiheessa, kun hän yrittää saada auton liikkeelle. Entä saatiinko sitä autoa koskaan irti hangesta?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja