Keksijä-Tapion kätevä Mökkiaura on avuksi arjessa ja sopii autoon kuin autoon: "Parhaimpia onnistumisiani"

Ainutlaatuinen tieaura sopii lähes mihin tahansa autoon 1:19
Keksijä Tapio Viitajylhän kehittämä Mökkiaura on henkilöauton perään kiinnitettävä tieaura. Katso videolta, miten se toimii käytännössä.

Ainutlaatuisen tieauran voi keksijänsä mukaan asentaa auton kuin auton perään.

Kerroimme vuonna 2016 oululaisen keksijän Tapio Viitajylhän kehittämästä tieaurasta, jonka voi asentaa käytännössä mihin tahansa autoon. Mökkiaura-niminen tuote syntyi keksijältä osittain vahingossa hänen kehitellessään toista tuotetta.

– Tein tutkimusta lumenpudotuslaitetta varten ja kokeilin, miten lumi käyttäytyy erilaisia vasteita vasten. Vetelin harjanvartta lumikinoksessa ja huomasin, että pyöreän varren alaosaan muodostui eräänlainen terä, Viitajylhä kertoi MTV Uutisille vuonna 2016.

– Tajusin, että sehän toimi aivan loistavasti ja mahdollisti auran vetämisen tavallisella henkilöautolla.

– Mökkiaura on mielestäni minun parhaimpia keksintöjäni ja onnistumisiani, Viitajylhä kertoi.

Aura painaa noin 20 kiloa

Viitajylhä päivitti laitetta talvelle 2017. Silloisessa versiossa kiinnitettiin enemmän huomiota turvallisuuteen, aisoja muotoiltiin uudelleen ja paino pudotettiin noin 20 kiloon.

– Jos auran kanssa peruutetaan ja se pukataan vaikka seinään pahki, niin aisat vain vääntyvät, eikä auto pääse vaurioitumaan, Viitajylhä kertoi päivitetystä designista.

Aura kiinnitetään auton peräkoukkuun ja takapuskurista löytyvään, pienen luukun alla olevaan koloon kiinnitettävään hinaussilmukkaan. Hieman vanhemmissa autoissa peräkoukkuun ja vetoraksiin. Kiinnitykseen menee aikaa alle minuutti. Laite on kiinnitettävissä henkilöauton lisäksi myös traktoriin tai mönkijään.

Mökkiauran kohdalla erityisesti luontoäiti on osoittautunut hyväksi myynninedistäjäksi.

– Kun jossain tulee lunta, niin sieltä tulee myös tilauksia, Viitajylhä sanoi.

Avuksi arjessa

Viitajylhä kertoo monien nauttivan siitä, että he saavat lumityöt hoidettua itse.

– Eräskin rouva kertoi, että hän kiinnittää auran autonsa perään kauppareissulle lähtiessään ja jättää sen menomatkalla tienhaaraan. Kun hän palaa kaupasta, kiinnittää hän auran autoon uudelleen ja saa näin aurattua 3,5 metriä leveän tien vaivattomasti itse.

Lue lisää Viitajylhän Mökkiaurasta tästä aiemmin julkaistusta artikkelista.

Lue myös:

    Uusimmat