Mainos

Toimistotyöläinen otti teholiikkeen osaksi treenirutiinejansa – nämä asiat muuttuivat jo parissa viikossa

Lapsuudesta tuttu silta on tehokas liike, jonka hyötyjä harva tiedostaa. 

Samaan aikaan, kun tavallisen venyttelyn hyödyistä käydään ristiriitaisia keskusteluja, lapsuudesta tutun silta-liikkeen on kerrottu parantavan niin ryhtiä kuin polvikipujakin. Liikunnan jälkeisiä venyttelyhetkiä rakastava toimittaja ja kirjailija Kara Wahlgren halusi ottaa itse asiasta selvää ja testata, millaisia hyötyjä tästä liikkeestä voi loppupeleissä oikein olla. 

Nainen päätti ottaa silta-liikkeen osaksi jokaista treenikertaansa ja pysyä liikkeessä noin 10–15 sekuntia kerrallaan. Jo muutaman viikon kokeilujakson jälkeen nainen huomasi tämän yksinkertaisen liikkeen tuoneen mukanaan useita hyötyjä. 

Seuraavat asiat tapahtuivat, kun nainen otti liikkeen osaksi liikuntarutiinejaan. 

1. Selkä osoitti kiitoksensa

Vaikka Wahlgren kertoo treenaavansa kuntosalilla säännöllisesti koko kroppaansa, selkälihakset ovat osio, joka jää naisen mukaan usein liian vähälle huomiolle. Tämä ei ole terveyden kannalta lainkaan hyvä asia, sillä pelkät vatsarutistukset eivät riitä pitämään koko keskivartaloa kunnossa.

Wahlgren kertoo, että silta antoi hänen selälleen paljon kaivattua liikettä, ja auttoi näin ollen parantamaan selän kuntoa. Ja mikä parasta, se auttoi myös ennaltaehkäisemään selkäkipuja ja muita selkään liittyviä ongelmia. 

2. Liikkuvuus parani entisestään

Ennen haasteen alkamista Wahlgren uskoi olevansa melko notkea, mutta notkeutta vaatineen haasteen myötä hän huomasi liikkuvuutensa ja notkeutensa parantuneen entisestään. Tämä oli naisen mukaan erinomainen muistutus siitä, että notkeus kuuluu niiden asioiden joukkoon, joita pitää harjoittaa, tai muuten ne menettää kokonaan. Erityisesti keski-iässä venyttely on asia, josta ei tulisi luistaa.

3. Vaikutti positiivisesti työasentoon

Työpäivät tyypillisesti tiukasti tietokoneensa ääressä viettävä Wahlgren suosittelee ehdottomasti silta-treenejä kaikille toimistotyöläisille. Silta kehittää selkälihaksia, joita tarvitset työpöydän ääressä istuessasi. Tämän lisäksi nainen huomasi myös ryhtinsä parantuneen, eikä hän enää valunut näppäimistön päälle yhtä usein kuin aiemmin.

4. Jalat tuntuivat entistä vahvemmilta

Sen lisäksi, että silta on yksi parhaimmista liikkeistä, joita voit tehdä selällesi, se on erinomainen liike myös keskivartalon, jalkojen ja takapuolen kannalta. Haasteen loppupuolella nainen huomasikin haasteen vahvistaneen myös hänen jalkojaan; juoksulenkit ja kyykkytreenit sujuivat aiempaa helpommin.

5. Huomio kiinnittyi keskivartaloon

Vaikka siltatreenit eivät tuoneet sixpackia esiin, haaste sai naisen ymmärtämään, että hänen tulisi kiinnittää aiempaa parempaa huomiota keskivartalonsa hallintaan. Silta on joogaliike, jonka tekeminen tavallisen treenin jälkeen antoi naiselle myös luvan hengittää ja rauhoittua hetkeksi ennen uusiin haasteisiin kiiruhtamista.

***


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja