Mainos

Toimihenkilöunioni: Nokia harhauttaa työehtosopimuksissa

Työnantajat nimeävät tarkoitushakuisesti työntekijöitään ylemmiksi toimihenkilöiksi välttyäkseen muun muassa ylityökorvausten ja matka-ajan palkan matkamiselta, väittää toimihenkilöunionin puheenjohtaja.

Toimihenkilöunionin puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan työnantajat harhauttavat korkeakoulutettuja työntekijöitään nimeämällä heidät ylemmiksi toimihenkilöiksi, vaikka työtehtävien puolesta he olisivatkin pelkkiä toimihenkilöitä. Harhautuksen seurauksena työntekijät saattavat menettää tuloja, jotka he toimihenkilöinä saisivat.

- Esimerkiksi Nokialla ylemmiksi toimihenkilöiksi on tutkintonimikkeen perusteella nimitetty tuhansia toimihenkilöitä, joihin tulisi noudattaa toimihenkilöiden työehtosopimusta. Näin he ovat menettäneet useita työehtosopimuksen tuomia etuja, kuten ylityökorvauksia ja matka-ajan palkkaa, Rinne sanoi TU:n seminaarissa Helsingissä tänään.

Rinteen mukaan ylemmäksi nimittäminen on perusteltua silloin, kun toimihenkilöllä on hallinnollinen, taloudellinen tai toiminnallinen vastuu yrityksessä ja itsenäinen asema.

Rinteen mukaan työnantajat valitettavan usein tarjoavat vastavalmistuneille ylemmän toimihenkilön työsopimusta, vaikka kyseessä on toimihenkilötehtävä ja tarjottu palkka sekä työsuhde-edut ovat kokonaisuudessaan liian matalat.

- Ylemmän toimihenkilön tehtävästä on maksettava reilusti toimihenkilötehtävää parempaa palkkaa. Jos esimerkiksi teknologiateollisuudessa palkka on alle 3700 euroa kuussa, kannattaa miettiä, onko kyseessä aito ylemmän toimihenkilön tehtävä, Rinne varoitti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.