Mainos

Toimihenkilöt raivoissaan Orionin potkuista

Lääkeyhtiö Orion kaavailee enintään 300 henkilön vähennystä tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoistaan. Yhtiön mukaan vähennykset on määrä toteuttaa ensi vuonna. Toimihenkilöunioni ei näe minkäänlaisia taloudellisia perusteita yhtiön suunnitelmalle.

Orion aloittaa yt-neuvottelut, koska se haluaa alentaa kustannuksia.

Liikevaihtoon suhteutettuna Orion käyttää huomattavan summan tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Orionin palveluksessa työskentelee Suomessa noin 2 700 ihmistä.

Toimihenkilöt: Omistajat vain ahneita

Toimihenkilöunioni ei näe minkäänlaisia taloudellisia perusteita yhtiön suunnitelmalle. Unionin mukaan huippukannattavan yhtiön yt-neuvottelut olisivat tähän mennessä räikein esimerkki siitä, miten nyky-Suomessa massairtisanomisia tehdään ilman mitään taloudellisia tai tuotannollisia perusteita.

Suurin osa irtisanomisuhan alla olevasta Orionin tutkimus- ja kehitystoimintojen henkilöstöstä on toimihenkilöitä.

- Kysymys ei ole taloudellisesta tilanteesta, vaan ainoastaan omistajien ahneudesta. Talon tapa tutkimuksessa ja kehittämisessä on jo vuosia ollut, että yhdestä päästä otetaan nuorta väkeä pienellä palkalla sisään ja luodaan heille uraodotuksia. Toisesta päästä heitetään liian kalliiksi laskettua vanhempaa väkeä ulos, Toimihenkilöunionin teollisuussektorin johtaja Markku Palokangas lataa Unionin lehdistötiedotteessa.

Palokankaan mukaan vain kolme viikkoa sitten Orionin johto mainosti osavuosikatsauksessa yhtiön hyvää tulosta ja loistavia tulevaisuudennäkymiä. Yritys on viime vuosina jakanut reippaita osinkoja omistajilleen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.