"Töihin pitää ajaa, maksoi mitä maksoi" – Näin bensan hinta puhuttaa nyt pumpulla

2:08

Kysyimme tankkaajilta, mitä he ajattelevat tuhottoman kalliista polttoaineesta ja, että kuinka se vaikuttaa heidän ajamiseensa.

Tankkaajien yleisimmät vastaukset Ruskeasuon Teboililla olivat: ’’liian kallista’’ ja ’’halvempaakin voisi olla’’. Litran 95-bensaa sai 1,939 eurolla ja 2,029 eurolla litran 98-bensaa. Diesel maksoi 1,854 euroa litralta.

Tunnelma bensapumpuilla oli rauhallinen. Hintajupinoilta ei voinut silti välttyä.  

– Maksoin 90 euroa, enkä edes saanut 50:tä litraa, kertoo dieseliä tankannut Marko

Marko kertoi myös, että on harkinnut kaasuautoon siirtymistä. Siirtymisessä on pieni mutta: Markon mukaan kaasuautosta ei löydy riittävästi vääntöä asuntovaunun vetämiseen. 

Seuraava bensapumpuille saapunut tankkaaja osti kalleinta bensaa, mitä pumpusta irtosi.

– Otetaan nyt 98-bensaa. Tankkaan 50 eurolla ja saan vähän yli 20 litraa. Aika paha, sanoo nimettömänä pysyttelevä tankkaaja. 

Häntä korkeat hinnat eivät kuulemma ole sen enempää koskettaneet, sillä töihin pitää ajaa ihan yhtä lailla, oli bensa sitten kallista tai halpaa. Helpotuksia hintoihin hän kuitenkin toivoo hallitukselta.

Osa tankkaajista sanoi vähentävänsä autoilua, ainakin hupiajelua, kohonneiden hintojen takia. Jotkut olivat samalla kannalla nimettömän tankkaajan kanssa: kauppaan ja töihin on päästävä, maksoi mitä maksoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja