Mainos

Toholampi järkyttyi jo toistamiseen: "Monet eivät unohda näitä onnettomuuksia koskaan"

Keski-Pohjanmaan Toholammilla on jouduttu surutyöhön kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina neljä nuorta kuoli rajussa ulosajossa, ja eilen moottoripyöräonnettomuus vei 10-vuotiaan pojan hengen.  

Alle 3400 asukkaan Toholammin kunnanjohtaja Jari Kangasvieri kertoo kuntalaisten olevan järkyttyneitä.  

– Masentaa ja pelottaa itseäkin, että mikä on, kun juuri Toholammille sattuu näin kaksi kertaa peräkkäin, kunnanjohtaja toteaa.  

Viikon takaisessa ulosajossa menehtyneet toholampilaiset olivat iältään 14-21-vuotiaita. Moottoripyöräonnettomuudessa menehtynyt poika oli ulkopaikkakuntalainen. Onnettomuudessa loukkaantui myös 15-vuotias paikallinen poika, jonka epäillään ajaneen turmamoottoripyörää.  

Moottoripyörä oli ajautunut tieltä kapean soratien mutkassa. Rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri Pohjanmaan poliisista arvelee, että onnettomuuden syy oli liian kova tilannenopeus.  

–Soratien pinta on ollut hankala, ja siitä voi ihan kohtuullisessakin nopeudessa menettää moottoripyörän hallinnan, hän kuvailee.  

Loukkaantuneella 15-vuotiaalla on poliisin tietojen mukaan ollut mopokortti. Moottoripyöräkorttiin vaaditaan 18 vuoden ikä.  

  

Kuntalaisille annettu kriisiapua  

  

Kunnanjohtaja Kangasvierin mukaan ensi viikolle oli suunniteltu jälkipalaveria ensimmäisen onnettomuuden vuoksi. Nyt palaverin asialista laajeni koskemaan myös uutta onnettomuutta ja kriisiavun laajentamista.  

– Seurakunta on toiminut kiitettävästi ja terveydenhuolto on nostanut valmiutta sekä hoitanut jälkikriisihoitoa hyvin, Kangasvieri kehuu.  

Kangasvieri kertoo, että omaisille on tarjottu kriisiapua heti ensiavussa. Ensimmäisen onnettomuuden jälkeen kuntalaisilla oli myös mahdollisuus saada apua esimerkiksi kriisiryhmissä ja kuraattoreiden vastaanotoilla.  

Kangasvieri toivoo nyt keskustelua onnettomuuksiin osallisista tekijöistä.  

– Onko yhteiskunta panostanut tarpeeksi liikenneturvallisuuteen? Kuntatasolla emme ole havainneet muutoksia, mutta ehkä poliisilla on tietoa, hän arvelee.  

Kunnanjohtaja pyytää nuoria pidättäytymään hurjasteluilta.  

– Monet eivät unohda näitä onnettomuuksia koskaan.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.