Mainos

TJ Groupilta haetaan miljoonakorvauksia

Kahden korvausvaateen taustalla on hovioikeuden kesällä langettama tuomio, joka koski ohjelmistoyhtiön pörssitiedottamista vuonna 2000.

Ohjelmistoyhtiö TJ Groupilta vaaditaan Helsingin käräjäoikeudessa miljoonakorvauksia.

Yhtiön mukaan sitä vastaan on tullut vireille kaksi haastetta, joissa TJ Groupia vaaditaan maksamaan yhteensä lähes 1,1 miljoonaa euroa vahingonkorvauksia.

TJ Group kertoo, että vaatimusten perusteena on Helsingin hovioikeuden heinäkuussa antama tuomio, joka koski yhtiön pörssitiedottamista vuonna 2000. TJ Group on hakenut valituslupaa hovioikeuden tuomioon.

Hovioikeus kovensi tuomioita

Helsingin hovioikeus käänsi heinäkuussa antamassaan tuomiossa päälaelleen TJ Groupin pääomistajien tuomiot. Käräjäoikeus oli hylännyt lähes kaikki syyttäjän vaatimukset, mutta hovioikeus kovensi tuomioita selvästi.

Sisäpiiritieto ja sen väärinkäyttö

TJ Groupin pääomistajat Jyrki Salminen ja Tuomo Tilman saivat molemmat hovioikeudessa kahden vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen tiedottamisrikoksista ja törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Lisäksi oikeus tuomitsi kummatkin menettämään valtiolle rikoksella saamaansa hyötyä lähes kahdeksan miljoonaa euroa.

Myös TJ Group tuomittiin 50 000 euron yhteisösakkoon, mutta yhtiö ei joudu maksamaan takaisin rikoshyötyä. Oikeus perusteli kantaansa sillä, ettei se halunnut vaarantaa yhtiön taloutta.

TJ Groupin talousjohtajana aiemmin työskennellyt nainen tuomittiin avunannosta tiedottamisrikokseen ja törkeään sisäpiiritiedon väärinkäyttöön viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.