Tivi: Autot eivät käynnistyneet taloyhtiön parkkipaikalla – isännöitsijä Jukka ratkaisi erikoisen mysteerin

Tällainen on nykyaikainen autovarkaus 1:26
Tällainen on nykyaikainen autovarkaus. Rikolliset hyödyntävät laitetta, joka kaappaa avaimen signaalin jopa talon sisältä.

Oulun seudulla sijaitsevan kerrostalon asukkaita piinasi joitain vuosia sitten erikoinen ongelma, kun autojen ovet eivät auenneet eivätkä moottorit käynnistyneet, uutisoi Tivi. Mysteerille löytyi kuitenkin järkevä selitys.

Kerroimme viime viikolla kanadalaisen pikkukaupungin marketista, jota asiakkaat olivat ryhtyneet karttamaan sen jälkeen, kun useissa sen parkkipaikalle pysäköidyissä autoissa ilmeni erikoisia käynnistysongelmia.

Sittemmin on käynyt ilmi, että parkkipaikan läheisyydessä ollut vikaantunut sähkölaite häiritsi avainten signaalia ja johti joidenkin uudempien, avaimettomalla käynnistyksellä varustettujen autojen kohdalla siihen, etteivät ovet avautuneet eikä auto startannut.

Hieman samankaltainen tapaus sattui joitain vuosia sitten Oulun seudulla. Tiviin yhteyttä ottanut isännöitsijä Jukka Pietiläinen kertoo, että eräässä taloyhtiössä on ratkottu vastaavaa ongelmaa.

– Silloin esimerkiksi yksi auto jouduttiin ottamaan hinausauton lavalle. Korjaamolla se lähti kertalaakista käyntiin, Pietiläinen kertoi Tiville.

Ongelmat koskettivat ainoastaan kerrostalon tietylle sivulle pysäköityjä autoja, mikä auttoi ongelman rajaamisessa. Eräältä parvekkeelta löytyi kuin löytyikin langaton sääasema, jonka paristot olivat lopussa ja se lähetti erikoisia signaaleja ympäristöön häiriten autonavainten toimintaa. Sääasema poistui parvekkeelta ja sen koommin ongelmia ei ole ollut.

– Kävi tuuri, että kaikkia ongelma-alueen asuntoja ei tarvinnut ryhtyä kiertelemään, Pietiläinen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja