Mystinen lukkovika piinasi autoilijoita Porvoon torilla – Uusimaa: Syypää löytyi kaupungintalolta

Usea autonsa kesällä Porvoon torille jättänyt koki epämiellyttävän yllätyksen, kun lähtiessä auton ovia ei saanutkaan kaukosäätimellä auki.

Auton lukituksen avaaminen sähköisesti nappia painamalla on hyvin näppärä keksintö – siihen asti, kun lukot eivät enää tottelekaan avainta. Yleensä tällöin on kyse jostakin lähistöllä olevasta laitteesta, joka tunkee signaalia ilmoille tasan samalla taajuudella kuin avain.

Häiriölähteeksi saattaa paljastua esimerkiksi langaton ovikello tai sääasema. Kauppalehti on esimerkiksi kertonut tapauksessa, jossa pitkäksi venyneen piinan lähteeksi paljastui parvekkeella oleva sääasema. Ironista tapauksessa oli, että asema oli ongelmista eniten valittaneen asukkaan omalla parvekkeella.

Uusimaa kirjoittaa, että Porvoon torilla useat autoilijat ovat pitkin kesää törmänneet samaan ongelmaan, jossa auton ovet eivät aukea kuten pitäisi. Ainakin yhdessä tapauksessa on jouduttu turvautumaan hinausauton apuun.

Syy murheisiin selvisi, kun Traficomin radiohäiriötiimi saapui mittalaitteineen paikalle. Aikansa kierreltyään mittaajat päätyivät torin laidalla sijaitsevaan kaupungintaloon. Sen valtuustosalissa on käytössä langaton äänestysjärjestelmä, joka oli jäänyt lähettämään samaa taajuutta, mitä jotkut autojen avaimet käyttävät.

– Häiriintynyt taajuusalue oli hyvin kapea. Häiriö poistui, kun äänestyslaite sammutettiin ja käynnistettiin uudelleen. Olimme myös yhteydessä laitetoimittajaan ja yhteistyö heidän kanssaan sujui sujuvasti, radiotarkastusasiantuntija Mikko Rönö kertoi Uusimaalle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja