Tinder julkaisi koronavuoden "iskurepliikit" – vessapaperin suosio sinkkumarkkinoilla räjähti: "Haluan vain, että joku haluaa minua samalla tavalla..."

Tiktokin twerkkaushaaste saattaa ihmisiä sairaalaan: ”Olkaa varovaisia tehdessänne Wap Wap:ia!” 1:58
Yksi vuoden 2020 ilmiöistä! Tiktokin twerkkaushaaste saatteli ihmisiä sairaalaan: ”Olkaa varovaisia tehdessänne Wap Wap:ia!”

Koronapandemia näkyi myös nettideittisovelluksessa: TInder-sinkut innostuivat iskemään toisiaan vessapaperiin ja koronavirukseen viittaamalla.

Koronapandemia muutti myös sinkkujen elämää – ja loi myös täysin uudenlaisia iskutaktiikoita. Deittisovellus Tinder paljasti, millaisilla iskulauseilla sen käyttäjät yrittivät profiilikuvauksissaan viekoitella toisiaan vuonna 2020, kertoo Yahoo.

Maininnat vessapaperista lisääntyivät

Dataa kerättiin Tinder-profiileista maaliskuun ja marraskuun aikana sekä vuodelta 2019 että vuodelta 2020.

Koronapandemia aiheutti keväällä esimerkiksi vessapaperin hamstrausta, ja maininnat vessapaperista lisääntyivätkin Yahoon mukaan Tinderissä 290 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Vessapaperiemojin suosio nousi huimasti

Vuoden 2020 eniten käytetty emoji Tinderissä oli olkapäitään kohauttava henkilö. Vessapaperiemojia kuitenkin käytettiin maaliskuussa 60 kertaa enemmän kuin helmikuussa, ja paperirulla olikin myös käytetyimpien emojien listalla.

– En kyllä ole ihan varma, miksi ihmiset puhuivat vessapaperista profiilissaan ennen maaliskuuta, mutta se on aivan toisen keskustelun aihe, Yahoon toimittaja heittää.

Tinderin mukaan erään käyttäjän profiilista löytyi lause "haluan vain, että joku haluaa minua samalla tavalla kuin australialaiset haluavat vessapaperia". Osa mainosti sitä, että ylipäätään omistaa vessapaperia.

– Paniikkiostelun lomassa tarvitset varmaan hyvän verkoston vessapaperia varten, onkin siis hyvä juttu, että minulla sitä on, eräs käyttäjä vinkkasi profiilissaan.

Myös Suomessa uutisoitiin vessapaperin hamstraamisesta maailmalla 2020. Artikkeli jatkuu videon jälkeen:

Vessapaperihyllyt ammottavat tyhjyyttään kaupoissa – tehtaan pomo kertoo nyt, tuliko hamstraus yllätyksenä 6:56

"Kuukausi sitten tarvitsin haleja, mutta nyt tarvitsen käsidesiä"

Lukuisissa profiileissa mainittiin karanteeni, ja moni kirjoitti myös maskeista. Eräs seuranhakija mainosti, että haluaa vain löytää treffikumppanin serkkunsa "[videopalvelu] Zoomissa järjestettäviin häihin".

– Pese kätesi, jotta voit pitää minua kädestä, yksi kirjoittaja ohjeisti.

– Ollaan kuin covid: saadaan toisemme, toinen vitsaili.

– Kuukausi sitten tarvitsin haleja, mutta nyt tarvitsen käsidesiä ja kasvomaskin. Voitko auttaa? kolmas kirjoitti.

Muutkin ilmiöt hyvin suosittuja – kärjessä BLM-liike

Myös muut vuoden 2020 trendit näkyivät nettideittailussa: esimerkiksi Cardi B:n hitiksi noussut WAP-kappale – jonka tanssi myös lähetti ihmisiä ensiapuun – oli vuoden suosituin kappale Tinderissä.

Suosituin ilmiö sovelluksessa oli Black Lives Matter -liike, jonka maininnat ohittivat jopa seksikohtaamisesta käytettävän termin "hook-up". Vuoden puheenaiheista suosittuja olivat myös Yhdysvaltain presidentinvaalit, kohua herättänyt Tiger King -tv-sarja ja TikTok-sovellus.

Lue myös:

    Uusimmat