Australialainen kauppias halusi saada vessapaperin hamstrauksen loppumaan – yksinkertainen ratkaisu tehosi: "Kaikki ostavat vain yhden pakkauksen"

Koronapaniikki tyhjensi ruokahyllyt Helsingissä – MTV kysyy, miksi ihmiset hamstraavat 3:15
MTV Uutiset vieraili helsinkiläisessä kaupassa, jossa koronapaniikki oli tyhjentänyt hyllyt.

Ihmiset ympäri maailmaa ovat hamstranneet vessapaperia koronaviruksen ja eristyksen pelossa. Australiassa lähikauppaa pitävä mies halusi estää asiakkaitaan ahnehtimasta, ja keksi siihen suorastaan pirullisen keinon.

Vessapaperin hamstraus on maailmanlaajuinen ilmiö, joka on tullut tutuksi jo suomalaisillekin. Eri tahojen vakuuttelut siitä, että tavaraa riittää kyllä kaikille, ovat menneet lähestulkoon kuuroille korville.

Kauppias Hazem Sedda päätti ottaa järeämmät aseet käyttöön estääkseen vessapaperin hamstrauksen. Asiasta kirjoittaa Mirror.

Toisen pakkauksen hinta huimaa päätä

Hazemin myymälässä voi ostaa yhden vessapaperipakkauksen, joka sisältää kaksi rullaa, hintaan 3,50 dollaria eli noin 1,95 euroa. Jos kärryyn lataa vielä toisenkin pakkauksen, saa siitä pulittaa huomattavasti enemmän: 99 dollaria eli noin 54,90 euroa.

Vessapaperihyllylle asetetussa paperissa lukee ”Älä ole ahne. Mieti muita ihmisiä.”

Hazem jakoi kauppansa Instagram-tilillä julkaisun, jolla hän selittää motiivit tempauksen takana.

– Meillä on vessapaperia ja teemme parhaamme, että sitä on varastossa jatkossakin. Ole ystävällinen ja osta vain sen verran mitä tarvitset. Älä varastoi paperia, sillä monet etsivät epätoivoisesti edes yhtä rullaa, mies kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jakoi mielipiteitä

Kaupan julkaisua on katsottu lähes 15 000 kertaa, ja siihen on tullut yli 200 kommenttia. Jotkut pitivät kauppiaan ideaa nerokkaana, toiset suhtautuivat asiaan skeptisemmin.

– Tämä on paras idea! Onko vessapaperia vielä jäljellä? Ystäväni äiti on lähettänyt hänelle rullia postitse, koska ei löydä yhtäkään kaupoista, kirjoittaa eräs käyttäjä.

– Rakastan teitä, kaverit, julistaa yksi kommentoija. 

– Miksi ette vain laittaneet “1 pakkaus per asiakas” -kylttiä? miettii kolmas. 

Hazem kertoo, että vastaava kyltti oli myymälässä aiemmin, mutta se ei tepsinyt. Niinpä hänen oli siirryttävä kovempiin keinoihin.

– Onko kukaan maksanut sataa dollaria? eräs kommentoija tiedustelee.

Kauppiaan mukaan näin ei ole käynyt.

– Tietenkään kukaan ei maksa sataa dollaria, joten kaikki ostavat vain yhden pakkauksen, kuuluu Hazemin vastaus.

Kikka on siis purrut asiakkaisiin, ja vessapaperin hamstraus on tullut näillä näkymin tiensä päähän Hazemin kaupassa.

Lähde: Mirror, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat