Et kai ole "covidiootti"? Nettikansa ihastui uuteen trendisanaan: "Meidän taloudessamme on yksi..."

Hän hamstraa vessapaperia ja halailee muita kielloista huolimatta... Moni tunnisti "covidiootin" toiminnan omassa lähipiirissään!

Et kai ole "covidiootti"? Urban Dictionary -sanakirjan uusi termi keräsi suosiota netissä. Yleisö voi lisätä sanakirjaan sanoja, ja koronavirustoimien kritisoijia voi nyt kutsua uudella hittitermillä!

Uutuussana syntyi viruksen nimestä

Koronaviruspandemia on saanut aikaan monenlaisia lieveilmiötä, kuten ruokatavaroiden ja vessapaperin hamstraamista. Yhdysvalloissa on kritisoitu nuoria, jotka jättivät huomiotta kehoituksen pysyä kotonaUrban Dictionary -sanakirjaan lisätty termi covidiot, suomeksi siis covidiootti, on tarkoitettu kuvaamaan virusaikana hölmösti toimivia ihmisiä, kertoo Yahoo.

Termi syntyy viruksen nimestä, COVID-19, sekä sanasta "idiootti".

"Näitkö sen covidiootin, jolla oli 300 vessapaperirullaa..."

Sanakirjassa covidioottia kuvaillaan esimerkiksi henkilöksi, joka jättää huomiotta varoitukset, jotka liittyvät yleiseen terveyteen tai turvallisuuteen sekä ihmiseksi, joka "hamstraa tavaraa ja jättää naapurinsa ilman".

Sanaa voi käyttää esimerkiksi lauseissa "näitkö sen covidiootin, jolla oli 300 vessapaperirullaa korissaan" tai "tuo covidiootti halaa kaikkia, jotka tapaa". Sanasta liikkuu myös muunlaisia määritelmiä.

"Nosta kätesi, jos elämässäsi on covidiootti". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Moni tunnisti "korona-idiootin" omasta elämästään

Nettikansa on ottanut sanan omakseen. Moni tunnustaa painiskelevansa covidioottien kanssa.

– Jos se on Urban Dictionary -sanakirjassa, sen täytyy olla vakavaa, Jana Bowden toteaa Twitterissä.

– Jep, meidän taloudessamme on yksi, joka ei vain suostu pysymään kotona. Saarnaa myös käsien pesemisestä ja desinfioimisesta, muttei itse tee sitä. Mitä tässä pitäisi tehdä, sitoa hänet sohvaan? nimimerkki BlueSkiesAbove91 ihmettelee.

– Yksi ihminen sanoi minulle, että ihmiset ovat typeriä pysyessään sisällä, koska ei poliiseja riitä pidättämään kaikkia, jos menemme ulos. Siis vastuullinen aikuisena oleminen ei edes tullut tämän ihmisen mieleen, vain pidätetyksi tulemisen pelko estää sosiopaatteja, Tim toteaa.

"Asunkompleksissani on yli tusina heitä". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähteet: Urbandictionary.com, Yahoo.com, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat