Mainos

Timtshenko ja Rotenbergit: Mustalle listalle joutuminen virhe

Yhdysvaltain pakotelistalle joutuminen perustuu virheellisiin tietoihin, sanovat Suomessa tunnetut venäläisliikemiehet STT:n saamissa kirjallisissa lausunnoissa.

Helsingin areenan omistajiin kuuluva Gennadi Timtshenko sanoo halliyhtiön kautta saadussa englanninkielisessä lausunnossa, että listalle joutuminen on kaukaa haettua ja syvästi virheellistä.

– Se ei yksinkertaisesti vastaa todellisuutta, jonka toistuvasti vuosien varrella ovat kertoneet sekä Gunvor-yhtiö että herra Timtshenko. Vladimir Putinilla ei ole eikä ole koskaan ollut minkäänlaista suhdetta Gunvoriin, lausunnossa sanotaan.

Lausunnon mukaan listalle joutumisen mahdollisia vaikutuksia analysoidaan.

Rotenbergien puolesta kommentoinut Boris Rotenbergin poika Roman Rotenberg sanoo suomenkielisessä lausunnossaan, että he kokevat tilanteen epäoikeudenmukaisena. 

– Voimme kuitenkin todeta, että Yhdysvaltain toimilla ei ole välittömiä vaikutuksia Rotenbergien liiketoimiin Suomessa. Emme kommentoi tätä asiaa tällä hetkellä enempää.

Venäjä vastasi

Yhdysvallat laajensi tänään Venäjän vastaisia talouspakotteitaan. Se lisäsi pakotelistalleen muun muassa Jokeri-omistajat Gennadi Timtshenkon sekä Boris ja Arkadi Rotenbergin, joista Timtshenko ja Boris Rotenberg ovat myös Suomen kansalaisia.

Pakotelistalle joutuneille määrätään viisumikielto, ja heidän varallisuutensa Yhdysvalloissa jäädytetään.

Venäjä vastasi pakotteisiin laajentamalla omia pakotteitaan Yhdysvaltoja vastaan. Se määräsi maahantulokiellon muun muassa republikaanien entiselle presidenttiehdokkaalle John McCainille sekä joukolle muita poliitikkoja.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.