Mainos

Timminä kohti kesää: 15 vinkkiä litteästä vatsasta haaveileville!

Terveellisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan lisäksi hoikkaa uumaa tavoittelevien kannattaa ottaa seuraavat vinkit osaksi omaa arkea. 

Kesä ja hiekkarannat lähestyvät kovaa vauhtia. Jos olet tänä vuonna päättänyt hankkia itsellesi litteän vatsan, poimi talteen seuraavat vinkit, joiden avulla tavoitteesi on lähempänä kuin uskotkaan. 

15 vinkkiä litteästä vatsasta haaveileville

1. Tunne kaava. Litteästä vatsasta haaveilevan ei tarvitse kärsiä nälkää tai asua kuntosalilla. Tehokkain tapa päästä eroon vatsalihaksia peittävästä rasvasta on syödä riittävästi monipuolista ja terveellistä ruokaa, joka pitää aineenvaihdunnan käynnissä. Kun tämän yhdistää tehokkaaseen treeniin, tuloksia syntyy taatusti.

2. Asento ratkaisee. Ryhdikkäässä asennossa seisominen saa sinut näyttämään hoikemmalta, mutta se auttaa sinua myös saamaan litteän vatsan. Pitämällä selkäsi suorassa kehität keskivartaloasi ja vahvistat vatsalihaksiasi lähes huomaamatta.

3. Taistele rasvaa vastaan. Vaikka vatsalihasliikkeet auttavatkin sinua vahvistamaan keskivartaloasi, älä unohda kaloreita kuluttavaa aerobista liikuntaa. Jos haluat tuloksia nopeasti, kokeile korkean intensiteetin treeniä, joka on tutkitusti yksi parhaista tavoista päästä eroon vatsarasvasta.

4. Vähennä stressiä. Stressi nostaa kortisoli-hormonin määrää elimistössämme, mikä puolestaan saa rasvan kerääntymään helposti juuri vatsan seudulle. Jos stressistä eroon pääseminen tuntuu mahdottomalta, pyri rentoutumaan edes muutamaksi minuutiksi joka päivä. 

5. Aloita aamusi kaurapuurolla. Litteästä vatsasta haaveilevan kannattaa suosia ruokavaliossaan kuituja, jotka auttavat vatsan toiminnassa ja vähentävät turvotusta. Aamut kannattaakin aloittaa lautasellisella kaurapuuroa ja marjoja.

6. Juo vettä.  Ei ainoastaan ruoka, vaan myös juoma voi tehdä vatsastasi entistä litteämmän. Pyri juomaan lasillinen vettä ensimmäiseksi joka aamu. Vesi auttaa puhdistamaan kehoa ja polttamaan rasvaa.

7. Vältä turvottavia ruokia. Jos et halua vatsasi näyttävän täydeltä ilmapallolta, pyri välttämään mahdollisuuksien mukaan turvottavia ruokia, kuten kaaleja ja makeutusaineita.

8. Treenaa kokonaisvaltaisesti. Varsinkin päivänsä työpöytänsä ääressä istuvien kannattaa tehdä treenejä, joissa koko keho joutuu töihin. Sen lisäksi että säästät aikaa ja kulutat runsaasti kaloreita, kokonaisvaltainen treeni pitää aineenvaihduntasi käynnissä vielä pitkään treenin jälkeenkin. 

Pistä kehosi liikkeelle vaikkapa pikaisella tehotreenillä. 

0:45

9. Muista treenata kaikkia kerroksia. Yksipuolinen vatsalihastreeni voi olla syynä pömpöttävään vatsaasi. Muista siis istumaan nousujen lisäksi harjoittaa säännöllisesti myös syviä vatsalihaksia, jotka auttavat sinua litteän vatsan metsästyksessä.

10. Syö kertatyydyttämättömiä rasvahappoja. Tosiasia on, että elimistösi tarvitsee rasvaa polttaakseen sitä. Jos ruokavaliosi on tähän asti ollut vähärasvainen, lisää siihen hyviä rasvoja sisältäviä ruoka-aineita, kuten avokadoja, manteleita ja oliiviöljyä.

11. Joogaa. Jooga on täydellinen laji litteästä vatsasta haaveileville, sillä useimmat joogaliikkeet pistävät vatsalihaksesi töihin. Muista, että joogaliikkeitä voi harjoittaa myös omassa olohuoneessa.


12. Ota painot mukaan. Jos luulit, että painojen nostelulla ei ole merkitystä vatsalihaksiisi, mietipä uudelleen. Käsipainoilla on nimittäin mahdollista suorittaa lukuisia liikkeitä, jotka laittavat vatsalihaksesi kunnolla töihin.

13. Harjoita tasapainoa. Tasapainoa harjoittavat treenit ovat painojen lisäksi toinen hyvä keino laittaa vatsalihaksesi kunnolla töihin. Kokeile tehdä esimerkiksi punnerruksia puolikkaan jumppapallon päällä.

14. Treenaa selkää. Vahva selkä saa sinut näyttämään pidemmältä ja hoikemmalta samalla, kun se parantaa ryhtiäsi.

15. Lankuta. Lankutus on erinomainen ja monipuolinen vatsalihasliike, jonka voi yhdistää lähes mihin tahansa treeniin. Lankku vahvistaa vatsalihastesi lisäksi myös käsiäsi ja jalkojasi. Vaihtelua tuttuun liikkeeseen saat seuraavilla variaatioilla: 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.