Mainos
Mainos

Juo vettä aamulla tyhjään vatsaan – huikea vaikutus terveyteen

Haluatko, että aineenvaihduntasi toimii moitteettomasti ja olosi on erityisen energinen? Juo aamulla vettä tyhjään vatsaan. 

Toimittaja Joseph Summers päätti selvittää japanilaisten terveyden salaisuuden ja löysi niin kutsutun vesiterapian, joka on yleinen traditio Japanissa. 

Aamulla heti heräämisen jälkeen juodaan tyhjään vatsaan noin neljä lasillista vettä, jonka jälkeen odotetaan 45 minuuttia ennen aamiaisen syömistä. Jokaisen suuren aterian jälkeen veden juonnista pidättäydytään, mutta sitä juodaan 30 minuuttia ennen ruokailua. 

Japanilainen vesiterapia:

  1. Juo heti aamulla herättyäsi 6,4 dl vettä. 
  2. Ole syömättä ja juomatta seuraavat 45 minuuttia
  3. Juo vettä vähintään 30 minuuttia ennen ateriaa, mutta pidättäydy veden juonnista kaksi tuntia suurten aterioiden jälkeen, eli aamiaisen, lounaan ja päivällisen. 
  4. Jos 6,4 dl juominen heti aamusta tuntuu haastavalta, voit aloittaa yhdellä lasillisella ja hiljalleen nostaa määrää joka aamu, kunnes pystyt juomaan koko 6,4 dl. 

Veden juonnilla kerrotaan olevan huomattavia vaikutuksia terveyteen ja ulkonäköön, kuten aineenvaihdunnan paraneminen, säteilevä ja hyvinvoiva iho, verenpaineen aleneminen ja jopa ryppyjen väheneminen. Ilmiö johtuu siitä, että ihminen on 70-prosenttisesti vettä ja jo pienikin nestevaje näkyy elimistössä nopeasti muun muassa väsymyksenä, ihon sameutena ja ryppyisyytenä, sekä muistinongelmina. 

Muun muassa näiden terveyshyötyjen uskotaan olevan runsaan veden juonnin ansiota:

1. Runsas veden juonti puhdistaa kehoa

Yöllä keho korjaa itseään ja poistaa myrkkyjä. Lisäksi runsas vesimäärä auttaa suolistoa voimaan paremmin, mikä lisää hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti. 

2. Aineenvaihduntasi paranee

Vedenjuonnin tyhjään vatsaan uskotaan parantavan aineenvaihduntaa jopa 24 prosenttia. Tämä vaikuttaa myös ruoansulatukseesi saaden sen toimimaan tehokkaammin. 

3. Syöt vähemmän ja terveellisemmin

Ruokahalusi vähenee, kun juot runsaasti vettä. Tämä pätee erityisesti herkkuihin, minkä lisäksi myös annoskoko on pienempi. Lisäksi suolistosi voi paremmin ja terve suolisto vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin, jolloin kehosi hakeutuu automaattisesti sinulle luonnolliseen painoon. 

4. Helpottaa närästystä

Närästys on seurausta vatsahappojen epätasaisuudesta. Jos juot vettä tyhjään vatsaan, parannat vatsan happotasapainoa ja helpotat oloasi. 

5. Saat kauniin ja sileän ihon

Rypyt ja ihon muut virheet, kuten laajentuneet ihohuokoset, ovat osin seurausta nestevajeesta. Kun juot huomattavasti enemmän vettä ihosi verenkierto toimii paremmin myös kasvoissasi, jolloin ihosi on heleämpi ja tasaisempi. 

6. Terveet, kiiltävät hiukset

Hiuksesta lähes 25 prosenttia on vettä ja kehon nestevaje vaikuttaa myös hiustesi ulkonäköön ja kasvuun. Jos haluat pitkät, kiiltävät ja terveen näköiset hiukset, juo runsaasti vettä.

7. Ehkäisee munuiaskiviä ja virtsatietulehduksia

Veden juonti tyhjään vatsaan poistaa kehosta kuona-aineita ja myrkkyjä, jotka aiheuttavat munuaiskiviä. Lisäksi runsas nestemäärä auttaa ehkäisemään virtsatietulehduksia. 

8. Vastustuskyky paranee

Runsaan vedenjuonnin uskotaan Japanissa parantavan myös vastustuskykyä. Kun keho on nesteytetty se voi paremmin ja on sitä kautta kykeneväinen taistelemaan paremmin myös pöpöjä vastaan. 

***Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja