Mainos

Tiistaina lumikuuroja, loppuviikolla lämpenevää ja epävakaista

Alkuviikko on vielä kolea, mutta viikonloppua kohti sään ennustetaan lämpenevän. Sää jatkuu kuitenkin loppuviikollakin epävakaisena.

Maanantaina lumikuuroja on tullut laajalti etenkin lounaassa, etelässä ja kaakossa.

Alkuviikon aikana matalapaine kulkee Venäjällä Suomen itäpuolella. Sen johdosta tuuli käy meille koillisesta.

– Kylmää ilmaa virtaa Suomeen Barentsinmereltä. Päivälämpötilat jäävät alkuviikolla 1-10 asteeseen. Aamut ovat lupaavan aurinkoisia, mutta päivisin taivaalle kehittyy pilviä ja sadekuuroja. Yöt ovat selkeitä ja kylmiä. Tiistaina lumi- ja räntäkuuroja tulee monin paikoin, eniten maan keskiosassa, mutta aina etelärannikkoa myöten. Öisin käydään pakkasella lähes koko maassa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tiistain vastaisena yönä pakkasta voi olla Suomenselällä viitisen, pohjoisessa kymmenenkin astetta. Märät tienpinnat voivat jäätyä koko maassa. Vielä torstain vastaisena yönä pakkasta on maan keski- ja pohjoisosassa, loppuviikolla enää pohjoisessa.

Viikonloppuna lämpenevää, mutta epävakaista

Keskiviikko on laajalti poutainen, mutta pilvinen päivä. Viikon keskivaiheilla tuulen suunta kääntyy vähitellen puhaltamaan etelästä ja lounaasta.

– Länsi-Euroopasta alkaa virrata meille lämpimämpää ilmaa, mutta myös sadealueita. Vielä keskiviikosta perjantaihin lämpötilat ovat ylimmillään etelässä kymmenen asteen tienoilla, maan keskivaiheilla 5-10 asteessa ja pohjoisessa alle viidessä asteessa. Tämän hetken ennusteen mukaan etelään on saapumassa torstaiaamuksi sadealue ja siitä eteenpäin sateita tulee melkeinpä sadealue päivässä maan etelä- ja keskiosaan, sanoo Liisa Rintaniemi.

Viikonlopuksi ennustetaan lämpenevää.

– Viikonloppuna 15 asteen lämpötilat ovat taas mahdollisia etelässä. Lämpötila riippuu kuitenkin sateista. Sateessa lämpötilat putoavat, mutta aurinko pilkahtelee paikoin ja joukossa voi olla ihan mukaviakin hetkiä, toteaa Liisa Rintaniemi.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolta.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.