Mainos

Tiilikainen: Wallin jatkaa harhautettuaan eduskuntaa, Kanervalle potkut tekstiviesteistä

Puolustusministeri Stefan Wallin on myöntänyt poliittisen ohjauksen Dragsvik-päätöksessä. Wallin kiistää tehneensä kielipolitiikkaa ohjatessaan Puolustusvoimia säästämään Dragsvikin. Oppositio syyttää Wallinia eduskunnan harhauttamisesta.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sanoo poliittisen käpälöinnin olleen Wallinin virhe.

- Hänen virheensä on se, että ensin hän salasi antaneensa poliittista ohjausta varuskuntaverkon karsimisessa, sen jälkeen kun sitä erikseen häneltä vielä kysyttiin sekä eduskunnassa että median puolelta hän kiisti tämän ja vasta pakotettuna kertoi totuuden.

- Jos poliittista käpälöintiä on antanut, niin se on uskallettava kertoa eikä salata. Ruotsinkielellä on voitava varusmieskoulutus suorittaa. Sitä ei kukaan kyseenalaista, mutta se voitaisiin tehdä erillisenä joukko-osastona Upinniemessä. Siihen ei tarvita lain mukaan omaa varuskuntaa, Tiilikainen tiivistää.

Pääministeri myös syyniin

Jos yksikin Sisä-Suomea koskevista varuskuntien lakkautuksista olisi voitu välttää, se olisi helpottanut usean sadan, jopa tuhannen suomalaisen ihmisien ja perheen asemaa, Tiilikainen huomauttaa.

- Dragsvikin ja Upinniemen välimatka on 65 kilometriä. Jos esimerkiksi Kontioranta Pohjois-Karjalasta lakkautetaan, korvaavat työpaikat ovat satojen kilometrien päässä - se on pakkomuuttoa perheille jos mielii työpaikan säilyttää.

Tiilikaisen mielestä puolustusministeri Wallinin täytyy itse harkita omaa asemaansa, mutta katseet on myös kohdistettava pääministeri Jyrki Kataiseen.

- On muistettava, että Katainen vaati ulkoministeri Ilkka Kanervan eroa muutama vuosi sitten hänen yksityiselämäänsä liittyvän kohun vuoksi. Minun mielestäni on huomattavasti vakavampaa, jos eduskunnalle esittää virheellistä tietoa kuten Wallin on tehnyt.

(MTV3)

Katso kokoomuksen Jan Vapaavuoren sekä keskustan Kimmo Tiilikaisen haastattelu: (Huomenta Suomi 20.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.