Tiia Elgiä huoriteltiin, Axel Milliamin auton eteen kirjoitettiin "kuole" – Salkkarit-juonikuvio poiki ikäviä seurauksia näyttelijöilleen

Salkkarit-tähdet kertovat, miltä näyttää Nellan, Evan ja Kristianin tuleva syksy 1:16
Katso myös: Salkkarit-tähdet Emma Nopanen, Axel Milliam ja Tiia Elg kertovat, miltä näyttää Nellan, Kristianin ja Evan tuleva syksy

Näyttelijät Tiia Elg, Axel Milliam ja Emma Nopanen kertovat MTV Uutisille Salkkareiden kohauttavasta salasuhde-juonikuviosta.

Salattujen elämien kevätkauden päätösjaksossa Evan ja Kristianin pitkään jatkunut salasuhde paljastui karulla tavalla Nellalle ja Mikille, kun kaksikko jäi kiinni itse teossa Kristianin ja Nellan uudesta yhteisestä kodista. Evan ja Kristianin salasuhde herätti suurta kuohuntaa katsojien keskuudessa, ja siitä poiki ikäviä seurauksia Evan ja Kristianin näyttelijöille Tiia Elgille ja Axel Milliamille.

Elg kertoo MTV Uutisille kohdanneensa kesän aikana paljon ala-arvoista haukkumista, muun muassa huorittelua juonikuvion vuoksi.

– Ja myös miehelleni on lähetetty viestejä, että miksi olet tuollaisen huoran kanssa yhdessä, etkö tajua, että se pettää. Vaikka tämä käsikirjoitettu sarja on pyörinyt 25 vuotta, niin ihmiset eivät jostain syystä edelleenkään tajua, että teemme näyttelijöinä töitä, Elg sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Itse juonikuvioon liittyvästä näyttelijäntyöstä Elg ei kertomansa mukaan ole saanut katsojapalautetta. Milliam puolestaan kertoo saaneensa katsojilta viestejä, joissa nämä ovat kertoneet viihtyneensä juonikuvion parissa. Siitä huolimatta myös hän on saanut osansa törkeästä kohtelusta.

– Ihmiset ovat tulleet huutamaan minulle kadulla, että olen törkeä kusipää. Kerran istuin isäni kanssa autossa parkkipaikalla, ja kaksi tyttöä kirjoitti vesipullojen avulla autoni eteen, että kuole, hän sanoo.

Milliam kertoo saaneensa juonikuvion myötä katsojilta myös viestejä, joissa nämä ovat kertoneet olleensa sarjassa nähdyssä tilanteessa oikeassa elämässä. Näyttelijän mukaan tämä yllätti.

Milliam sanoo ymmärtävänsä, että jos katsoja tulee esimerkiksi huutamaan hänelle voimasanoja kadulla, ei tämä todennäköisesti erota fiktiivisen tv-sarjan tapahtumia oikeasta elämästä. Tämän vuoksi hän ei kertomansa mukaan ota tilanteita henkilökohtaisesti, vaikka ne saattavatkin toisinaan jäädä pyörimään mieleen joksikin aikaa. 

Kyllähän siinä voi hetken aikaa olla vähän hämmästynyt, mutta aika nopeasti sen ravistelee pois ja ajattelee, että tuo oli kommentti hahmolleni, ei minulle, hän sanoo.

Elg puolestaan ajattelee, että niin harmillista kuin se tässä tilanteessa onkin, niin kaikkeen tottuu.

– Ikään kuin puutuu sellaiseen läyhäyskulttuuriin. Tekeekö se siitä sallittavaa? Ei. Tekeekö se siitä hyväksyttävää, että joutuu ottamaan törkeää kommentointia vastaan, joka ei ole palautetta, vaan nimenomaan haukkumista? Siihen tottuu, mutta se ei tee siitä hyväksyttävää, hän toteaa.

Elg sanoo, ettei hänkään ota haukkuja itseensä, sillä hän tietää, kuka oikeasti on, millainen hänen arvomaailmansa on ja että haukut liittyvät hahmoon, jolle hän antaa kasvot. Hän kuitenkin pohtii, miksi lynkkaamis- ja haukkumiskulttuuri tuntuu olevan nykyisin niin sallittua.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Nella tylyttää äitiään 1:54
Salkkareissa Nella tylytti Evaa salasuhteen paljastuttua.

Nellan näyttelijä Emma Nopanen puolestaan kertoo saaneensa Salkkareiden tapahtumien tiimoilta sekä sääliviä viestejä että positiivista palautetta. Osassa hänen saamissaan viesteissä fiktiivistä tilannetta on kauhisteltu, häneltä on kyselty vointia ja lohdutettu, että asiat tulevat kyllä järjestymään.

– Tosi paljon tullaan huolissaan ihmettelemään olenko ok, vaikka se on hahmoni, joka ei ole ok. Ihmiset eivät oikein osaa hahmottaa sitä rajaa todellisen ja epätodellisen välillä, hän tuumii.

Vaikka salasuhde-juonikuvio kaikkine seurauksineen näyttää sarjassa hurjalta ja surulliselta, on näiden kohtausten kuvaaminen ollut Elgin, Milliamin ja Nopasen mukaan hauskaa ja haastanut heitä hyvällä tavalla.

– Mielestäni olemme kolmestaan tosi hyvä tiimi. Puhumme kuvausten ulkopuolella paljon keskenämme, suunnittelemme ja jaamme ajatuksia siitä, miten näemme juonenkäänteet ja miten haluamme ne näyttelijöinä ilmentää. Se on ollut todella ihanaa, Elg sanoo.

– Vaikka juonikuvio on hurja, etenkin minun hahmolleni Nellalle, niin on ollut ihanaa tehdä kohtauksia Tiian ja Axelin kanssa, olemme saaneet tehtyä niistä tosi mehukkaita. On ollut todella hauskaa, Nopanen komppaa.

Salatut elämät arkisin MTV Katsomossa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla! Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat