Salkkareiden hurjat käänteet olivat liikaa osalle sarjan faneista – näin näyttelijä Inna Tähkänen kommentoi puhuttanutta kohtausta

1:30
Elinan tilanne puhuttaa illan Salatut elämät -jaksossa - Noel lausuu poliisille kylmäävät sanat vaimostaan

Salkkarit-Elinan dramaattiset käänteet järkyttivät faneja. Näyttelijä Inna Tähkänen kertoo, että myös hän on joutunut toisinaan kuvausten jälkeen vetämään hetken henkeä pukukopissa.

Salatut elämät -sarjassa nähdyt rankat käänteet puhuttivat fanien keskuudessa viime viikonloppuna. Perjantain jaksossa nähtiin dramaattisia hetkiä, kun Inna Tähkäsen näyttelemä ja viime aikoina masennuksen kanssa kamppaillut Elina Taalasmaa hautoi pienen Toivo-vauvansa hukuttamista kylpyammeeseen.

Toivolle ei lopulta sattunut mitään, vaan isä Noel löysi hänet kylpyhuoneen lattialta sen jälkeen, kun Elina oli tyrmännyt tämän ensin lääkkeillään. Osa sarjan faneista kommentoi kuitenkin Salattujen elämien Facebook-sivulla, että jaksossa nähdyt käänteet olivat heidän makuunsa liian rankkoja.

– Tällainen menee todellakin yli. Vaikkei se sitä hukuttanut, niin mun mielestä edes sen ajatteleminen sarjassa on väärin, eräs kommentti kuului.

Monet fanit kuitenkin riensivät kommentoimaan, että kohtauksessa käsitellään äidin masennusta.

– Äidin masennus on pointti tässä jutussa. Minusta ihan hyvä, kun avataan tästäkin asiasta silmiä. Mitään ei filmissä kuitenkaan tapahtunut, mutta oikeessa elämässä onkin toinen tilanne. Näitä surullisia uutisia voi lukea lehdistä nykypäivänä lähes päivittäin. Todella surullista. Masennus on todella vakava asia, eräs kirjoitti.

"Aihe on koskettava"

Elinaa näyttelevä Inna Tähkänen sanoo MTV Uutisille, että taide on yksi tärkeimmistä väylistä tuoda esiin rankkoja ja hankalia aiheita. Hän kertoo käyneensä keskusteluja aiheesta fanien kanssa myös Instagramissa.

– Kuten katsojien erilaisista kommenteista huomaa, aihe on koskettava. Ilman tällaisia tapahtumia esimerkiksi tv-sarjoissa tai teatterin näyttämöllä, moni keskustelu kotona tai eri elämäntilanteissa olevien kanssaeläjien kesken jäisi käymättä, hän sanoo.

Tähkänen toivookin, että nyt nähty juonikuvio, kuten muutkin kantaa ottavat teokset kulttuurissa, avaisivat väyliä keskusteluille läheisten kanssa. 

– Kamalinta olisi tehdä näitä asioita näkyviksi ilman vaikutusta tai sen aiheuttamaa keskustelua. Pidetään korvat ja sylit auki, jotta voimme tukeutua toisiimme! näyttelijä kannustaa.

Tähkänen kertoo, näyttelijän näkökulmasta hahmoon liittyvät hurjat käänteet ovat ammatillisesti mahtava juttu, koska työ on haastavaa ja itsensä joutuu asettamaan ääritilanteisiin.

– On ollut todella opettavaista ja mielenkiintoista jutella myös ohjaajan ja tuottajien ja työkavereiden kanssa tästä, hän kertoo, mutta myöntää samaan hengenvetoon, että rankoissa käänteissä on myös sulattelemista.

– Toki ne ovat myös rankkoja juttuja, ja on täytynyt pitää huolta omasta itsestään ja huolehtia, etteivät ne jää pyörimään mieleen. Ne asiat täytyy käydä läpi ja olla hahmon valintojen puolella, kun niitä tekee ja löytää johdonmukaisuus, mikä voi olla haastavaa ja ristiriitaista, hän sanoo.

Tähkänen sanoo, että koulutus ja ammattitaitoiset ohjaajat ovat auttaneet myös tilanteissa. Vaikka Salkkareiden kaltaista päivittäissarjaa tehdään kovalla tahdilla, Tähkänen kertoo, että kohtauksiin on saanut valmistautua rauhassa ja myös niiden jälkeen on jäänyt aikaa purkaa tilannetta.

– Se on helpottanut, ettei ole tullut aikataulullista painetta, vaan asiat on ehtinyt käydä rauhassa läpi. Välillä tietysti on hetki pitänyt istua alas pukkarissa, että ajatukset jäävät töihin, hän myöntää kuitenkin.

Tähkänen pohtii, että teatterissa vastaavan roolin tekeminen voisi olla raskaampaa kuin tv-tuotannossa.

– Teatterissa voi olla traumaattinen asia ja sen joutuu toistamaan illasta toiseen. Se on paljon rankempaa, myös paljon teatteritöitä tehnyt Tähkänen toteaa.

Huumorista apua

Elinan ja tämän aviomiehen Noelin (Jarkko Miettinen) ympärillä vellova juonikuvio jatkuu edelleen hurjana. Tähkänen kiittelee vastanäyttelijäänsä siitä, että vakaviakin käänteitä on voitu lähestyä yhdessä huumorin avulla.

Video: Noel teki järkyttävän löydön kylpyhuoneen lattialta - Elinan tila alkaa paljastua aviomiehelle karmealla tavalla

2:04

– Ne ovat kyllä aikamoinen pariskunta. Onneksi ovat löytäneet toisensa, nauraa Tähkänen hänen ja Miettisen hahmoihin viitaten.

– Jarkon kanssa meillä on tosi hyvä meininki ja samanlainen huumorintaju. Se on hyvää vastapainoa, ja sitten myös rankempiin juttuihin uskaltaa heittäytyä täysillä, hän kiittelee vastanäyttelijäänsä.

Tähkänen saapui sarjaan hyvin erilaisessa tilanteessa kuin useimmat uudet Salkkarit-kasvot, sillä Elina Taalasmaan hahmo oli ollut jo aiemmin olemassa. Tähkäsen mukaan vertailua "vanhaan Elinaan" ei ole juuri tullut enää vastaan. Sen sijaan Tähkäsen ja roolihahmon ikään liittyviä kysymyksiä tulee edelleen säännöllisesti somessa.

– Kun tajusin, että hahmo on selvästi minua vanhempi, juttelin tuottajien kanssa ja he sanoivat, että aika on absurdi käsite. Esimerkiksi lapsista tulee teinejä nopeasti, eikä juhlapyhiä vietetä. Salkkareiden maailma toimii näin, enkä ole ottanut siitä stressiä itselleni, hän toteaa.

Kesäksi Tähkäsellä ei ole suuria suunnitelmia. Kotona kaikenlaista tekemistä kuitenkin varmasti riittää.

– Muutimme puolisoni kanssa juuri vahaan puutaloon Tampereella. Kesä menee varmaan ihmetellessä sitä, mitä kasveja pihalle kasvaa ja terassia laitellessa. Siinä on hommaa ja ihmeteltävää, mutta se tuntuu tähän elämäntilanteeseen jopa lohdulliselta, hän iloitsee.

– Olemme molemmat näyttelijöitä. Töissä saa draamailla, joten kotona voi siis nauttia ihan tavallisesta elämästä.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Viikon jaksot katsottavissa jo ennakkoon C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja