Mainos

Tiger Woodsin entiseltä valmentajalta törkeää puhetta – sai tuta toisen huippugolfarin vihan: "Rasismi ja seksismi ei ole naurun asia"

6:04
Videolla Tulosruudun tuoreimmat urheilu-uutiset.

Tiger Woodsin entinen valmentaja Hank Haney on kohauttanut puheillaan juuri ennen naisten US Openin alkamista. Turnauksen vuonna 2014 voittanut Michelle Wie on raivoissaan Haneyn puheista ja hän julkaisi Twitterissä avautumisen miehen puheista.

Haney oli vieraana Steve Johnsonin PGA-kiertueen radio-ohjelmassa, jossa hän piikitteli naisgolfareita. Juontaja Johnson ilmoitti Haneylle, että tällä viikolla on 74. naisten US Open.

– Ai on vai? Veikkaan, että kilpailun voitto menee korealaiselle, Haney totesi.

– Okei, se on aika varma vaihtoehto, Johnson naurahti.

– En pystyisi nimeämään kuutta pelaajaa LPGA-kiertueelta. Ehkä pystyisin. Jos minun ei tarvitsisi sanoa etunimeä, sanoisin Lee. Silloin saisin suurimman osan oikein, Haney sanoi.

– Mukana on kuusi Leetä, Johnson ilmoitti.

– Rehellisesti sanottuna, Michelle Wie on loukkaantunut, en tiedä ketään. Missä he pelaavat? Haney kysyi.

16-vuotiaana ammattilaiseksi tullut Wie teki läpimurtonsa maailman huipulle jo ensimmäisellä kaudellaan. Suurin merkkipaalu on juurikin US Openin voitto vuodelta 2014. Wie latasi voimakasta kritiikkiä Haneylle.

– Nämä kommentit raivostuttavat minua amerikankorealaisena naisgolfarina sekä saavat minut pettyneeksi niin monella tasolla. Rasismi ja seksismi ei ole mikään naurun asia, Hank. Häpeä. En koskaan tee tällaista, mutta tämä pitää tuoda julki tässä kohtaa, Wie kirjoitti.

– Liian monet näistä tytöistä, olivat he sitten korealaisia tai eivät, ovat työskennelleet lukemattomia tunteja ja uhranneet niin paljon, jotta he voivat pelata US Openissa tällä viikolla. Siellä on niin monia upeita pelaajia viheriöllä. Juhlitaan heitä pilkkaamisen sijaan, Wie jatkoi.

Haney pyysi Wien purkauksen jälkeen anteeksi puheitaan.

– Sanoin aamulla törkeitä asioita naisgolfista ja nyt kadun sitä. Yritin tuoda esille, että korealaiset pelaajat ovat menestyneet erinomaisesti kiertueella. Se ei kuitenkaan onnistunut, vaan sain ihmiset suuttumaan. Siitä olen pahoillani. Minulla on valtavan suuri arvostus naisia kohtaan, jotka ovat tehneet kovasti töitä päästäkseen huipulle lajissaan. Minun tarkoitukseni ei ollut ottaa mitään heiltä ja heidän saavutuksistaan pois, Haney sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja