Tenniksen kattojärjestö jyrähti Williams-episodista: Naisia ja miehiä ei kohdella tasavertaisesti

Naisten tennisammattilaisten kattojärjestö WTA vaatii US Openin finaalin jälkimainingeissa, että kaikkia tennispelaajia ja -valmentajia on kohdeltava tasavertaisesti. 

Videolla Tulosruudun kuvaa US Openin naisten finaalista.

Luupin alle nousi lauantain naisten finaalin episodi, jossa Serena Williams menetti malttinsa. Ottelun erotuomari Carlos Ramos antoi varoituksen Naomi Osakaa vastaan pelanneelle yhdysvaltalaistähdelle, jonka katsottiin saaneen sääntöjen vastaisesti valmennusta kentän ulkopuolelta.

Williams kuumeni, antoi mailalleen kyytiä, ja siitä seurasi pisterangaistus. Kun Williams haukkui tuomaria "varkaaksi", sai hän pelirangaistuksen. 

Finaalin Osakaa vastaan hävinnyt Williams esitti ottelun jälkeen kritiikkiä, ettei mies- ja naispelaajia kohdella samalla tavalla. Naisten kattojärjestö WTA on Williamsin kanssa samoilla linjoilla.

– WTA:n mielestä siinä ei pitäisi olla eroja, millaisia tunteiden osoituksia miehiltä ja naisilta suvaitaan.  Olemme sitoutuneet työskentelemään sen eteen, että kaikkia pelaajia kohdeltaisiin lajissa samoin. Emme näe, että näin olisi käynyt eilisiltana, WTA:n toimitusjohtaja Steve Simon sanoi sunnuntaina julkaistussa tiedotteessa.

Myös miesten US Openin mestaruuden voittanut Serbian Novak Djokovic oli sitä mieltä, ettei Ramosin olisi tullut kohdella Williamsia niin jyrkästi.

– Hän ehkä muutti – tai ei ehkä, vaan muuttikin ottelun kulkua. Se oli minusta ehkä tarpeetonta. Me kaikki käymme läpi erinäisiä tunteita, erityisesti, kun taistelemme grand slam -voitosta, Djokovic sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Djokovicin mukaan miehiä ja naisia ei kuitenkaan kohdella eri tavoin.

– En näe niin kuin Simon. En todellakaan. Minusta miehiä ja naisia kohdellaan sen mukaan, mikä on milloinkin tilanne. On vaikea yleistää asioita. Minusta tästä ei ole todellakaan tarpeellista keskustella, Djokovic totesi.

Osa tennislegendoista oli kuitenkin toista mieltä, kuten Billie Jean King, yksi ensimmäisistä tenniksen naisammattilaispelaajista.

– Kun nainen on tunteellinen, hän on "hysteerinen" ja häntä rangaistaan siitä. Kun mies tekee saman, hän on "suorapuheinen", eikä siitä tule seuraamuksia. Kiitos, Serena Williams, tästä kaksoisstandardista puhumisesta. Lisää ääniä tarvitaan tekemään sama, King twiittasi.

Miesten seitsemänkertainen grand slam -voittaja John McEnroe oli Kingin linjoilla.

– Olen sanonut paljon pahempaa (kuin Williams). Hän on oikeassa kaksoistandardeista, siitä ei ole kysymystäkään, McEnroe kertoi ESPN:lle.

Lue myös:

    Uusimmat