Äkillisesti kuolleen huippugolfarin parina kisannut murtui tv-haastattelussa – kertoi viimeisen päivän tapahtumista

Huippugolfari Grayson Murrayn parina turnauksessa Texasissa kiertänyt Peter Malnati järkyttyi kuultuaan Murrayn äkillisestä kuolemasta. Mikään kentällä ei viitannut siihen, että jokin olisi vialla.

PGA:n maailmanlistalla sijalla 58 ollut Murray löydettiin kuolleena aikaisin lauantaina paikallista aikaa sen jälkeen, kun hän oli vetäytynyt Fort Worthissa Yhdysvalloissa pelatusta Charles Schwab Challenge -turnauksesta sairauteen vedoten.

30-vuotiaan Murrayn kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Murrayn parina turnauksessa kenttää kiertänyt Peter Malnati murtui itkuun CBS-kanavan tv-haastattelussa.

– En tuntenut Graysonia niin hyvin, mutta meillä oli hauskat kaksi päivää hänen kanssaan.

– Hän oli niin kilpailuhenkinen. Halusimme voittaa toisemme. Sitten kun jotain tällaista tapahtuu, sitä tajuaa, että me olemme kaikki vain ihmisiä, Malnati kertoi vuolaasti itkien.

Murray on aiemmin kertonut avoimesti alkoholi- ja mielenterveysongelmistaan sekä masennuksestaan ja ahdistuneisuushäiriöstään. Ongelmien yhteyttä kuolemaan ei ole vahvistettu.

Kaikki näytti kuitenkin hyvältä, ja alkuvuodesta raitistuneen Murrayn oli määrä mennä naimisiin lähitulevaisuudessa.

– Tämä on todella vaikea päivä, koska Graysonia katsoessa näkee jonkun, joka on näkyvästi kärsinyt vaikeuksista menneisyydessään. Hän on ollut avoin siitä ja hän näytti saaneen elämänsä taas sellaiseen tilaan, että asiat tuntuvat hänestä hyvältä, Malnati kommentoi.

Mikään golfkisassa ei viitannut siihen, että jokin olisi vialla. Se saa Malnatinkin mietteliääksi.

– Olin hänen kanssaan eilen, ja hän pelasi mahtavasti. Hänen pelinsä oli niin hyvää.

Turnausta jatkettiin Murrayn perheenjäsenten toiveesta. Pelaajat osoittivat kunnioitustaan menehtyneelle kollegalleen maailman ykköspelaajan Scottie Schefflerin johdolla, kun kolmas kierros starttasi lauantaina.

– En voi kuvitellakaan, miten vaikeaa aikaa tämä on. Tutustuin Graysoniin vähän paremmin viimeisen puolen vuoden aikana enkä oikein osaa asetella sanoiksi, kuinka surullista ja traagista tämä on, mutta ajattelen hänen perhettään, Scheffler totesi.

Lue myös:

    Uusimmat