Mainos

Tievandalismi harventaa levähdyspaikkoja

Tienvandalismi harventaa tuntuvasti tielaitoksen ylläpitämiä levähdyspaikkoja.

Jo tänä kesänä autoilijat joutuvat ajamaan yhä pitempiä matkoja löytääkseen esimerkiksi vessan tiepuolesta. Muista palveluista puhumattakaan. Syynä on lisääntyvä tievandalismi.

Esimerkkeinä Vaasan tiepiirissä pomminvarmaksi oletettu betonivessa räjäytettiin kappaleiksi. Kotkan ja Pyhtään rajalla vihan kohteeksi joutui lämmin vesijohto-wc.

-Ovet laitettiin kirveellä sisään ja sähkökeskuksen pikkupojat rikko. Selvisivät onneksi hengissä siitä hommasta. Vessoja on jouduttu purkamaan. Kustannukset olivat 200 000- 300 000 markan luokkaa, sanoo kotkan Tieliikelaitoksen projektipäällikkö Lasse Kultanen.

-Ne alueet, joissa on rikottu näitä laitteita, joudutaan purkamaan ja näin pyritään siihen kuitenkin, että puolen tunnin ajomatkan päässä olisi kunnossa oleva levähdysalue, kertoo liikenteen palvelupäällikkö Yrjö Pilli-Sihvola Kaakkois-Suomen tiepiiristä, Kouvolasta.

Resurssipula

Autoilijat saavat talven jäljiltä huomata palvelujen harventuneen, sillä tielaitoksen resurssit eivät enää riitä järjettömän tievandalismin jälkien korjaamiseen.

Normaali tilanne on, kun tullaan siivoamaan tätä, niin ihmiset on seisoneet tässä WC-istuimen päällä ja se on aika rumaa jälkee. Se leviää siitä ympäriinsä nämä asiat.

-Kaakkois-Suomen tiepiirissä levähdys ja P-alueiden hoidossa kustannukset ovat noin 3 miljoonaa vuodessa ja tästä puolet voidaan katsoa aiheutuvan tästä tahallisesti roskaamisesta., sanoo Pilli-Sihvola.

Koko maassa levähdyspaikkojen hoitoon menee vähintään 15 miljoonaa markkaa vuodessa. Vandalismin jälkien korjaamiseen siitä menee vähintään 2-3 miljoonaa. Käytännössä tekijöitä saadaan kiinni hyvin harvoin. Kiinniotot ovat satunnaisia tapauksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.