Mainos

Tietoturvayhtiö: Facebook teki emämokan paljastaessaan krakkereita

Tietoturvayhtiö Kaspersky Lab syyttää Facebookia verkkorikollisuuden tutkimisen vahingoittamisesta. Viime kuussa Facebook julkisti kuuden venäläisen miehen tiedot, joiden väitetään olleen pahamaineisen Koobface-madon takana. Koobfacen avulla on kaapattu uhrien tietokoneita.

Facebookin julkisti palveluaan vastaan hyökänneiden miesten kuvat ja osoitti heidän toimipisteensä paikan Pietarissa.

Brittilehti The Telegraph kertoo verkkosivuillaan, että Facebookin toiminta on käynnistänyt kiivaan keskustelun siitä, mikä on paras tapa torjua verkkorikollisuutta.

Kaspersky Labin asiantuntija Stefan Tanase oli työskennellyt kansainvälisessä työryhmässä, jonka tarkoitus oli jäljittää Koobface-jengi. Hänen mukaansa ryhmän nimeäminen tarkoittaa sitä, että heitä tullaan tuskin koskaan pidättämään väitetyistä rikoksista.

- Jos verkkorikollisia ei saada kiinni ennen kuin he lopettavat toimintansa, niin he tuskin koskaan jäävät kiinni.

Tanase toteaa, että julkisen tunnistamisensa jälkeen Koobface-jengi on tuhonnut jälkensä verkosta ja samalla tehnyt todisteiden keräämisen vaikeammaksi, jos heitä edes koskaan pidätetään.

- Tämä kyllä tekee hallaa tutkinnalle. Kun rikolliset huomaavat olevansa tutkinnan kohteina he tekevät kaikkensa säilyttääkseen vapautensa, hän toteaa.

Myös tietoturvayhtiö F-Secure on samoilla linjoilla. F-Secure kertoo The Telegraphille, että nimeäminen ja häpeään saattaminen horjuttaa mahdollisuuksia saada kyseisiä rikollisia pidätetyksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.