Mainos

Tietotekniikan näkymät hyvät maakunnissa

Tietotekniikan alan yritykset näkevät tulevaisuutensa valoisana.

Tietotekniikan alan yritykset eivät näe suuria uhkia lähitulevaisuudessa. Kuuden kauppakamarin elokuussa teettämästä kyselystä ilmenee, että yritysten odotukset ovat myönteisimmät Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Kauppakamarien ICT-barometrin kyselyssä oli mukana 237 tietotekniikan yritystä. Puoli vuotta sitten tehdyssä vastaavassa kyselyssä yritysten odotukset olivat suurin piirtein yhtä valoisia kuin nyt.

Barometrin teettivät Espoon, Keski-Suomen, Oulun, Pohjanmaan, Tampereen ja Turun kauppakamarit. Kyselyn teki Taloustutkimus.

Kannattavuuskehityskään ei pelota tietotekniikan yrityksiä. 41 prosenttia yrityksistä odottaa kannattavuutensa paranevan vuoden loppupuoliskolla ja 49 prosenttia uskoo kannattavuuden säilyvän kevään tasolla. Alkuvuoden kannattavuuskehitys oli kuitenkin monelle yritykselle pettymys, sillä 28 prosentilla yrityksistä ensimmäisen puolivuotiskauden kannattavuus oli odotuksia heikompi.

Kaksi kolmasosaa yrityksistä arvioi henkilöstömääränsä pysyvän ennallaan. Joka neljäs yritys ilmoittaa henkilöstömääränsä kasvavan. Henkilöstön määrän vähenemiseen uskoo vain kahdeksan prosenttia yrityksistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.