Mainos

Tietosuojavaltuutettu tarkastaa vakuutusyhtiöitä

Tietosuojavaltuutettu kyselee valituilta vakuutusyhtiöiltä mm. tiedottamisesa ja teitojen suojaus- ja turvallisuustoimista.

Tietosuojavaltuutettu tarkastaa henkilötietojen käsittelyä vapaaehtoisessa sairaskuluvakuutuksessa. Vakuutusyhtiöihin kohdistuva tietosuojatarkastus toteutetaan samanaikaisesti kaikissa EU-maissa.

Suomessa tietosuojavaltuutettu lähetti alkuviikolla tarkastusilmoitukset ja kysymyslomakkeet valituille vakuutusyhtiöille. Kysymykset liittyvät kerättäviin henkilötietoihin, rekisteröidyille tiedottamiseen sekä henkilötietojen hankkimiseen ja luovuttamiseen. Lisäksi kysytään tietojen jakamisesta vastuunvalintaa varten sekä tietojen suojaus- ja turvallisuustoimista.

Samalla tietosuojavaltuutettu tiedustelee, nauhoitetaanko asiakaspuheluita ja miten mahdollisesta nauhoittamisesta informoidaan asiakkaita.

Tarkastuksella selvitetään, kuinka tietosuojasäädöksiä noudatetaan vapaaehtoisessa sairauskuluvakuutuksessa, jossa käsitellään paljon arkaluonteisia henkilötietoja.

Tietosuojavaltuutettu on pyytänyt vastauksia toukokuun puoliväliin mennessä, jonka jälkeen laaditaan kansallinen yhteenveto. Niiden pohjalta asiaa arvioidaan EU-tasolla ensi syksyn ja talven aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.