Mainos

Tietosuojavaltuutettu moitti Sanoma Osakeyhtiötä

Tietosuojavaltuutettu moittii Sanoma Osakeyhtiötä lainvastaisesta henkilötietojen keräämisestä. Lehdenjakajat ovat keränneet nimi- ja osoitetietoja niiden talouksien postiluukuista, joihin ei tilata Helsingin Sanomia. Näitä tietoja on sitten käyetty suoramarkkinointiin.

Tietosuojavaltuutetun mielestä tälläinen henkilötietojen kerääminen on hyvän rekisteritavan vastaista. Yhtiö on kerännyt henkilötietoja postiluukkujen lisäksi myös mm. puhelinluetteloista ja muistakin selvittämättömäksi jääneistä osoitteistoista.

Tietosuojavaltuutettu havaitsi Sanoma Osakeyhtiön rekisterikäytännössä myös muita puutteita. Markkinointiaineistoa oli lähetty useista kielloista huolimatta, eikä yhtiö ole aina kertonut, mistä henkilötiedot oli saatu.

Sanoma Osakeyhtiö kiistää osoitetietojen keruun lainvastaisuuden

Sanoma Osakeyhtiö kiistää, että yhtiön harjoittama nimi- ja osoitetietojen keruu postiluukuista olisi lainvastaista. Tietosuojavaltuutetun julkisuuteen saattamaa yksipuolista tuomiota Sanoma Osakeyhtiö pitää lakiin perustumattomana tietosuojavaltuutetun toimivallan räikeänä ylityksenä.

Sanoma Osakeyhtiö korostaa, että se on kerännyt lain sallimia tietoja täysin tietosuojaviranomaisille toimittamansa rekisteriselosteen mukaisesti. Tästä selosteesta ilmenee yksiselitteisesti, että rekisterin säännönmukaisena tietolähteenä käytetään mm. jakajakartoituksia ja puhelinluetteloita. Sanoma Osakeyhtiön mukaan tietosuojavaltuutettu on usein kertonut julkisuudessa keskeneräisistä tapauksista.

Yhtiö sanoo olevansa valmis puolustamaan näkemystään tietosuojalautakunnassa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa sekä noudattamaan lainvoimaista päätöstä asiassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.