Mainos

Tietokoneanimaatioiden maailma aukeaa Tennispalatsissa

Muun muassa Toy Story -animaatioelokuvasta tunnettu Pixar-studio avaa oven tietokoneanimaatioiden kiehtovaan maailmaan Helsingin Tennispalatsissa.

Maailman johtaviin animaatiostudioihin kuuluva Pixar esittelee tuotantoaan Helsingin Tennispalatsin näyttelyssä huomisesta alkaen.

Museon molempiin kerroksiin levittäytyvä näyttely esittelee yli 500 alkuperäistä taideteosta, jotka havainnollistavat miten Pixarin elokuvien hahmot ja lumoavat maailmat ovat syntyneet.

Mukana on luonnospiirustuksia, maalauksia, veistoksia ja elämyksellisiä tiloja.

Kaliforniassa vuonna 1986 perustetun Pixarin ensimmäinen menestyselokuva oli vuonna 1995 valmistunut Toy Story, jota seurasivat Ötökän elämää, Toy Story 2, Nemoa etsimässä, Monsterit Oy, Ihmeperhe, Autot ja viimeisimpänä vuonna 2007 julkaistu Rottatouille.

Studion perustajajäsen ja taiteellinen johtaja John Lasseter korostaa persoonallisen luovuuden merkitystä tietokoneanimaatioissa.

- Vaikka Pixarin elokuvat ovat tietokoneanimaatioita, perinteisen taiteen tekemisen keinot ovat silti keskeisiä. Ei teknologia tee elokuvaa, sen tekevät ihmiset, Lasseter painottaa.

- Animaattori puhaltaa hahmoihin elämän, mihin software ja teknologia eivät kykene.

Pixar - 20 vuotta animaatioita -näyttely on laaja katsaus studion historiaan ja myös kurkistus tulevaan. Näyttely kattaa Pixarin tuotannon varhaisista lyhytelokuvista uusimpaan, vasta vuoden 2008 lopulla levitykseen tulevaan WALLE -elokuvaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.