Tieto sisäpiiristä: MM-Qatarissa häärii satoja venäläisiä

Siirtotyöläisten olosuhteet pysyvät valokeilassa Qatarin jalkapallon MM-kisojen alla 2:16
Katso: siirtotyöläisten olosuhteet valokeilassa MM-Qatarissa.

Qatarissa pelattavien jalkapallon MM-kisojen järjestelyorganisaatiossa työskentelee noin 350 venäläistä, Sport-Ekspress kertoo.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Asiasta on haastateltu turnauksen järjestelykomitean jäsentä Aleksei Sorokinia. Sorokinin mukaan Qatarissa hyödynnetään Venäjän "erittäin hyvää perintöä", kokemuksia ja osaamista edellisistä jalkapallon MM-kisoista, jotka pelattiin maassa 2018.

– Noin 350 venäläistä työskentelee täällä useilla toiminnallisilla alueilla: turvallisuudessa, akkreditoinnissa, olosuhteista vastaamisessa, vapaaehtoistyössä, ja on myös paljon IT-asiantuntijoita. Lähes kaikilla organisaation osa-alueilla on meidän edustajiamme, Sorokin selvitteli.

Venäläisiä saa olla MM-kisaorganisaatiossa töissä, vaikka Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa sulki Euroopan jalkapalloliitto Uefan kanssa Venäjän kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Venäjän hyökättyä helmikuussa Ukrainaan. 

– Tiimi (MM-kisaorganisaatiossa) on hyvin kansainvälinen. On kreikkalaisia, brittejä, amerikkalaisia, brasilialaisia, espanjalaisia ja argentiinalaisia, Sorokin sanoi ja lisäili, että riveissä on paljon myös Qatarin ja Lähi-idän kollegoita.

MM-kisat käydään Qatarissa 20. marraskuuta – 18. joulukuuta.

Kuolonuhrit vain pieni osa suurta suunnitelmaa – tällaista on Qatarin laskelmoiva"urheilupesu" 6:23
Kuolonuhrit vain pieni osa suurta suunnitelmaa – tällaista on Qatarin laskelmoiva "urheilupesu".

Lue myös:

    Uusimmat