EU:lta tiukka kannanotto Qatarin MM-kilpailuista – "Vahingoittanut jalkapallon mainetta ja rehellisyyttä"

6:23
Katso videolta: Kuolunuhrit ovat vain pieni osa suurta suunnitelmaa – tällaista on Qatarin laskelmoiva urheilupesu.

Euroopan parlamentti otti torstaina kantaa Qatarissa järjestettäviin jalkapallon MM-kilpailuihin. Se antoi tiukkaa palautetta kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle, joka myönsi kisat Qatarille.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittävät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Lauantaina 26.11. Ranska-Tanska klo 18 MTV3:lla, C Moressa ja MTV Katsomossa! MM-lähetys käyntiin klo 17.30.  

EU uskoo, että MM-kisojen myöntäminen Qatariin tehtiin uskottavien korruptio- ja lahjontasyytöksien pohjalta sekä sitä kuvailtiin laajalle levinneeksi, järjestelmälliseksi ja syvään juurtuneeksi. Parlamentin jäsenet uskovat, että Fifa on vahingoittanut kansainvälisen jalkapallon mainetta ja rehellisyyttä.

He pyytävät, että EU-maat, joilla on vaikutusvaltaa hyvissä kansallisissa liigoissa, kuten Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja Espanjassa, on painostettava Fifaa ja Euroopan jalkapalloliittoa Uefaa, jotta Fifa saadaan uudistettua.

– Sen tulee sisältää demokraattista ja avointa menettelyä MM-kisojen jakamisessa sekä ihmisoikeus- ja kestävyyskriteerien tiukan täytäntöönpanon isäntämaassa, EU:n tiedotteessa sanotaan.

Parlamentti katsoo, että maiden pitäisi toimia urheilijoiden ja fanien suojelemiseksi sekä urheilupesun lopettamiseksi. 

– Kansainvälisiä urheilutapahtumia ei pidä myöntää maille, joissa perusihmisoikeuksia rikotaan ja joissa järjestelmällinen sukupuoleen perustuva väkivalta on levinnyt laajalle, tiedotteessa todetaan.

EU vaatii myös Qatarin viranomaisia tutkimaan MM-kisojen rakennustöissä tapahtuneita tuhansia kuolintapauksia. Parlamentti haluaa, että työolosuhteiden puutteellisuuden takia kuolleiden perheitä kompensoidaan rahallisesti. 

Katso pääkuvan videolta: Kuolunuhrit ovat vain pieni osa suurta suunnitelmaa – tällaista on Qatarin laskelmoiva urheilupesu.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja