Mainos

Tietää syntymättömän lapsensa kuolevan – äidiltä uskomaton uhraus: "Miksi kahden lapsen täytyisi kuolla?"

Rohkea nainen aikoo synnyttää lapsensa siitä huolimatta, että hän tietää vauvansa kuolevan. Vaikka odottava äiti ei voi pelastaa omaa lastaan, hän toivoo pelastavansa jonkun muun lapsen hengen.

Ollessaan viidennellä kuulla raskaana Hayley Martin sai tietää vatsassaan kasvavan vauvan kärsivän harvinaisesta geneettisestä sairaudesta. Vaikka raskaus oli tähän asti sujunut täysin normaalisti, viidennen kuun ultraäänessä lääkärit joutuivat toteamaan, että lapsella ei ollut munuaisia ja hänen keuhkonsa olivat epämuodostuneet – lapsi ei tulisi selviytymään. Uutinen tuli lapsesta iloinneille vanhemmille shokkina.

– Kun menimme sinä iltana kotiin, emme sanoneet toisillemme sanaakaan. Minusta tuntui kuin olisin tukehtumaisillani. Hayley meni yläkertaan ja vajosi sänkyyn, hän vain makasi pimeässä, isä Scott kertoo musertavien uutisten herättämistä tunteista.  

Vanhemmat toivovat edes yhtä yhteistä sekuntia

Entuudestaan kolmen lapsen äiti Hayley päätti kaikesta huolimatta jatkaa raskautta ja synnyttää kamalan tuomion saaneen lapsensa. Vaikka hänen oma lapsensa ei saisi elää, lapsen elimet voisivat pelastaa jonkun toisen lapsen hengen. Tämä oli ajatus, joka on saanut äitiä jaksamaan läpi tunteikkaan odotusajan.

– Meidän lapsemme tulee kuolemaan, tekisimmepä mitä tahansa. Mutta jos voimme säästää jonkun toisen perheen surulta, jota me käymme paraikaa läpi, se tulee olemaan sen arvoista, Hayley kertoo.

– Tiedän, että maailmassa on vauvoja, joiden elämä voi muuttua Avan terveiden elimien ansiosta. Miksi kahden lapsen täytyisi kuolla, jos toinen heistä voisi pelastua?


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vauvan laskettu aika on tammikuun lopulla, mutta vanhemmat uskovat, että synnytys tulee tapahtumaan jouluviikolla. Lääkärit ovat toiveikkaita siitä, että vanhemmat saisivat viettää pienen hetken elävän tyttärensä kanssa.

– Vaikka saisin vain sekunnin ajan nähdä hänen avaavan pienet silmänsä ja katsovan minua, se olisi hetki, jota kukaan ei tulisi viemään minulta, Hayley kertoo.

Vanhemmat ovat jo äänittäneet lapsensa sydämen sykkeen, jotta heillä olisi lapsestaan edes yksi pysyvä muisto, jos tyttö ei selviäisi synnytyksestä.

Lähde: Metro

***

6:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.