Mainos

Äidin suuri suru: Kolmikuinen vauva kävi päiväunille – ei enää koskaan herännyt

Pariskunnan ensimmäinen yhteinen lapsi menehtyi täysin yllättäen vain kolmen kuukauden ikäisenä. Nyt surun murtamat vanhemmat toivovat, että yksikään perhe ei joutuisi käymään läpi samaa. 

Joulukuun 20. päivä vuonna 2016 Elisha Palmerin kolmen kuukauden ikäinen poika Knox kävi tavalliseen tapaansa päiväunille, mutta ei enää koskaan herännyt. Täysin terveenä pidetyn vauvan kuolinsyyksi selvisi lopulta kätkytkuolema, jonka uhreiksi joutuvat lapset ovat tyypillisesti iältään alle nelikuukautisia – aivan kuten tässäkin tapauksessa.

– Useimmat asiat ovat minulle sumua. Muistan olleeni ensiavussa. Muistan lääkäreiden tulleen ulos ja nyyhkyttäneen. He antoivat meidän mennä sisään, pidellä häntä ja hyvästellä hänet, äiti kertoo elämänsä kauheimmista hetkistä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hän olit täysin terve. Hän kävi päiväunille, eikä enää herännyt. Mikään ei varoittanut vaarasta, me teimme kaiken niin kuin pitkin, äiti kertoo poikansa kuolemasta.

Knox oli Palmerin, 36, ja hänen nykyisin miehensä ensimmäinen yhteinen lapsi.

– Sanakirjasta ei löydy sanoja kuvailemaan sitä tuskaa, jonka lapsen menettäminen aiheuttaa. Sanon jatkuvasti, etten tiedä mitä tekisi käsilläni. Sylini on tyhjä. Hän oli aina siinä, äiti kertoo.

Syyllisyys kulkee äidin mukana ikuisesti 

Äiti kertoo, että he olivat harkinneet hankkivansa kotiinsa monitorin, joka seuraa lapsen sydämen sykettä ja hengitystä. Hänen vanhemmat lapsensa olivat kuitenkin täysin terveitä, eikä äiti uskonut, että heidän nuorimmaisellekaan voisi sattua mitään pahaa. Monitorin hankkimatta jättäminen on päätös, jota äiti kertoo katuvansa lopun elämäänsä.

– En uskonut, että tämä voisi tapahtua meille, Palmer toteaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Palmer onkin päättänyt kunnioittaa poikansa muistoa levittämällä tietoisuutta poikansa kuolemasta ja laitteesta, joka olisi saattanut pelastaa hänen poikansa hengen.

– Kannan syyllisyyttä siitä, miksi emme hankkineet sellaista. Ajattelen, että jos meillä olisi ollut sellainen, hän saattaisi aivan hyvin olla täällä tänään kanssamme. Meidän ultimaattisena tavoitteena onkin, että yksikään lapsi ei kasvaisi ilman tätä laitetta, äiti kertoo.

Myös Suomessa on myynnissä monitoreja, jotka valvovat lapsen hengitystiheyttä ja hälyttävät heti sen laskettua liikaa.

Lähde: People 

***

0:33

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.