Mainos

Äidin raskas päätös – synnytti parantumattomasti sairaan vauvan, jotta tästä voisi tulla elintenluovuttaja

Vanhemmat tekivät todella vaikean päätöksen kuullessaan, että heidän syntymätön lapsensa olisi kuolemansairas. 

Raskaana olevalle Abbey Ahernille ja hänen miehelleen Robertille kerrottiin 19. raskausviikolla, että heidän syntymätön lapsensa sairasti kuolemaan johtavaa anenkefaliaa eli aivottomuutta. Heille kerrottiin, että vaikka lapsi selviäisikin synnytykseen asti, hän ei tulisi elämään kuin muutaman tunnin.

Sen sijaan, että pariskunta olisi keskeyttänyt raskauden, he päättivät jatkaa sitä niin kauan kuin mahdollista. Äiti päätti kantaa vauvaa kohdussaan niin kauan, että lapsi ehtisi kasvaa tarpeeksi luovuttaakseen elimensä niitä kipeästi tarvitseville. He halusivat antaa pienokaisensa lyhyelle elämälle tarkoituksen. 

Perhe sai viettää 15 tuntia 

Kahden lapsen äiti kuvailee päätöstä raskauden jatkamisesta elämänsä vaikeimmaksi hetkeksi. Päätöstä vaikeutti myös se, että äidin lähipiiri ei suhtautunut asiaan kovinkaan kannustavasti. Kritiikeistä huolimatta äiti päätti tehdä sen, mikä hänestä tuntui oikealta.

– Me tiesimme, että hänellä olisi tarkoitus. Siitä huolimatta, ettei häntä oltu tehty tätä elämää varten, Ahern kertoo Annieksi nimitetystä pikkuisestaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Keisarileikkauksella synnytetyn lapsen syntymä oli tunteellinen hetki koko perheelle. Vanhemmat ja vanhemmat sisarukset saivat viettää vauvan kanssa kaiken kaikkiaan 14 tuntia ja 58 minuuttia, ennen kuin lapsi valmisteltiin elinluovutukseen. Vaikka heidän yhdessä viettämänsä aika jäi lyhyeksi, se hetki oli sitäkin kauniimpi. Hetken lohduttomuudesta huolimatta ympärillä oli ennen kaikkea iloa. Iloa uudesta elämästä. 

Äidin suruksi kävi kuitenkin ilmi, että lapsen happipitoisuus oli niin matala, etteivät kaikki elimet olleet luovutuskunnossa. Vaikka tieto tästä oli pettymys, osaa elimistä pystytään kuitenkin hyödyntämään jatkossa tutkimuskäytössä.

Kuusi kuukautta Annien kuoleman jälkeen vanhemmat ryhtyivät yrittämään uutta lasta, ja pian he huomasivat olevansa jälleen raskaana. Yhdeksän kuukautta myöhemmin syntyi pieni Iva-tyttö. Äidin mukaan heidän tarinansa osoittaa hyvin sen, että tragedian keskelläkin voi olla kauneutta.

Lähde: Dailymail 

***

1:03

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.