Tiesitkö tätä? Jenkeissä lemmikin voi haudata omistajan kanssa samaan hautapaikkaan: "Koirani merkitsevät kaikkea minulle"

New Yorkissa lemmikit ja omistajat ovat päässeet samalle hautausmaalle jo vuodesta 2016.

Video: Tältä näytti eläinten hautausmaalla Helsingissä 2015.

Kun sinut lasketaan viimeiseen leposijaasi, haluaisitko lemmikkisi rinnallesi?

Suomessa ajatus tuntuu kenties vieraalta, mutta Yhdysvalloissa osa intohimoisista lemmikinomistajista haluaa tulla haudatuksi lemmikkinsä viereen.

Lemmikit ja omistajat samalle hautausmaalle

Eläimen hautaaminen ihmisten hautausmaalle on laitonta monissa Yhdysvaltain osavaltioissa. New Yorkissa lemmikit ja omistajat ovat päässeet samalle hautausmaalle jo vuodesta 2016.

Laki koskee esimerkiksi koiria ja kissoja.

– Se, onko perheesi sinä itse ja vanhempasi ja lapsesi, vai kuuluuko perheeseen myös rakastettu lemmikki, sitä me emme päätä, voimme vain tarjota mahdollisuuden, jotta voit tehdä valinnan, lemmikkien hautaamisen salliva hautausmaaketju Forest Lawn Group Cemeteries kommentoi vuonna 2017.

Yksittäiset hautausmaat saavat edelleen kieltäytyä hautaamasta eläimiä, eikä lemmikkejä saa haudata uskonnollisille hautausmaille.

Hyvä ajatus, vai sittenkin ongelmallinen idea?

Kaikkia ajatus hmisen ja eläimen yhteisestä leposijasta ei miellytä.

– Joo, mahtavaa. Odotahan vaan, kun työskentelet eläinlääketieteen alalla ja ihmiset vaativat terveitä lemmikkejään nukutettaviksi, jotta ne voisi haudata omistajan viereen, Mary kirjoittaa Facebookissa.

Moni lemmikinomistaja kuitenkin pitää ajatusta hyvänä, koska lemmikki koetaan perheenjäsenenä.

– En tiedä, mitä tekisin, jos minun pitäisi tulla kotiin ja minulla ei olisi niitä. Koirani merkitsevät kaikkea minulle. Minulla ei ole ihmislapsia, joten ne ovat kuin lapsiani, mutta turkilla varustettuja, Elizabeth Smithkommentoi vuonna 2017.

Goodfullness-sivuston mukaan ainakin viisi lemmikinomistajaa on pyytänyt saada tulla haudatuksi lemmikkinsä rinnalle Westchester Countyssa sijaitsevalla lemmikkihautausmaalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja