Tältä näyttää koirien vanhainkodissa: "Onnellinen seniorieläin, joka nauttii elämästään"

Tältä näyttää koirien vanhainkodissa: "Onnellinen seniorieläin, joka nauttii elämästään" 2:09
KATSO VIDEO: Tällaista on koirien elämä vanhainkodissa!

Tässä vanhainkodissa koiravanhusten vaivat hoidetaan; ne saavat nukkua suuressa sängyssä ja elää kodinomaisissa tiloissa elämänsä loppuun saakka. 

Edesmenneen amerikkalaisnaisen unelmasta on tullut totta. Jane's Journey Home -vanhainkodissa vanhat koirat saavat viettää viimeiset vuotensa hyvin hoidettuina ja rauhallisessa seurassa. 

– Annamme niille rakkautta ja tilaa olla omia itsejään, vaikka ne eivät enää kykenisi hallitsemaan rakkojaan, hämmentyisivät välillä eivätkä enää näkisi tai kuulisi kunnolla, koiravanhainkodin toiminnanjohtaja Rachel Leuzinger kuvaa.

Koirasta onnellinen seniorieläin

Vanhainkodissa koirien vaivat hoidetaan. Ne eivät elä häkeissä, vaan kuljeskelevat vapaana tiloissa, ja voivat myös nukkua sängyssä. Tontilla eläimillä on tilaa 14 hehtaaria, kertoo CNN.

– Kun koirien kipuja lievittää, ne voivat paljon paremmin, käyttäytyvät nuoremmin, ovat onnellisempia ja terveempiä, Leuzinger kuvaa.

– Koirasta tulee onnellinen seniorieläin, joka nauttii elämästään. Sitä on ihana todistaa.

Katso jutun alussa olevalta videolta, millaista koirien elämä vanhainkodissa on!

Vanhainkoti perustettiin äidin muistolle

Koiravanhainkoti on saanut nimensä Jane Bartonilta, joka menehtyi vuonna 2014 syöpään. 

– Koirat olivat se juttu, josta hän toivoi ihmisten muistavan hänet, Janen poika Larry Barton kuvailee. 

Bartonin mukaan Jane rakasti koko elämänsä ajan koiria ja oli erityisen huolissaan eläinsuojissa viruvista lemmikeistä. Kodittomia koiria joudutaan lopettamaan, vaikka ne olisivat terveitä.

– Häntä huolestuttivat myös kivut ja kärsimys, jota koirat kokevat ennen lopettamista, Barton sanoo.

"Koira voi antaa ihmiselle pyyteetöntä rakkautta"

Vei vuosia toteuttaa Janen unelma koirien vanhainkodista; farmi avattiin vasta 2023. Voittoa tavoittelemattomaan vanhainkotiin haalitaankin asukkeja esimerkiksi eläinsuojista. Koiria saapuu myös kodeista, joissa niistä ei enää kyetä huolehtimaan; myös kroonisesti sairaat asukit ovat tervetulleita. Barton vierailee vanhainkodissa joka viikonloppu.

– Mielestäni koirat antavat meille paljon. Jokainen, jolla on ollut koira, tietää, että ne ovat rakastavia olentoja. Koira voi antaa ihmiselle pyyteetöntä rakkautta.

Lue myös:

    Uusimmat