Tiesitkö? Tallinnan taksihinnoissa on nykyään ylärajat

Lokakuusta 2015 lähtien Tallinnan takseissa ovat olleet voimassa hintojen ylärajat.

Aloitusmaksu saa olla korkeintaan 5,50 euroa, kilometrihinta 1,10 euroa ja odotusmaksu 24,20 euroa tunnilta. Matkailijoita kehotetaan edelleen keskustelemaan maksuasiat kuljettajan kanssa selviksi ennen taksiin istumista.

Hyvä tietää:

  • Rekisteröidyillä takseilla on kuljettajan nimellä ja kuvalla varustettu valkopohjainen muovikortti kiinnitettynä keskelle kojelautaa.
  • Taksimittarin on oltava päällä ajon ajan. Kuljettaja ei saa pyytää enempää kuin mittari näyttää. Takseissa ei yleensä ole korttimaksumahdollisuutta, vaan maksu tulee suorittaa käteisellä euroissa.
  • Pyydä kuljettajalta mittarin tulostimesta tulostettu kuitti. Jos mittari on epäkunnossa, kuljettaja ei saisi ajaa taksia ja voit kieltäytyä maksamasta matkaa.

Tallinnassa taksin voi ottaa lennosta kadulta, tilata puhelimitse tai Taxify–mobiilisovelluksen avulla. Taksitolpat sijaitsevat tärkeimmissä liikenteen solmukohdissa ja suurimpien hotellien yhteydessä. Asiakas voi valita mieleisensä taksin.

Taksin hinnasto löytyy auton oikeasta takalasista. Tutustu hinnastoon ennen autoon nousemista. Matkan hinta koostuu yleensä aloitus- ja kilometritaksasta. Epäselvyyksien välttämiseksi kannattaa taksin kuljettajalta kysyä hinta-arviota haluttuun kohteeseen jo ennen matkan aloittamista.

Lähde: Visittallinn.ee

Lue myös:

    Uusimmat