Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Perunat kannattaakin syödä kylminä – tässä syy

Julkaistu 04.02.2013 12:59(Päivitetty 04.02.2013 13:07)

Ruoan terveellisyys ei aina riipu ainoastaan itse aineksesta, vaan oma vaikutuksensa on myös ruoan valmistus- sekä syömistavalla.

Tiesitkö, että perunat kannattaa syödä kylminä, jos haluat syödä ne mahdollisimman terveellisessä muodossa? Kylmien perunoiden glykeeminen indeksi on nimittäin pienempi, eli perunat vaikuttavat tällöin tasaisemmin ja vähäisemmin verensokerin heilahteluun.

Kun perunoita keitetään, niiden tärkkelyssolut turpoavat ja alkavat hajota. Tämä prosessi tunnetaan myös nimellä gelatinisoituminen. Gelatinisoituminen mahdollistaa sen, että perunat hajoavat ruoansulatuksessa helpommin.

Mutta jos annat perunoidesi vielä jäähtyä kylmäksi keittämisen jälkeen, osa perunan tärkkelyksestä muuttuu kestäväksi tärkkelykseksi. Tämä kestävä tärkkelys päätyy kuidun lailla paksusuoleen, jossa sen uskotaan parantavan suoliston säännöllisyyttä.

Lähde: Bastyrcenter

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla
Vältteletkö hiilareita terveyssyistä? Helppo säilytyskikka tekee niistä astetta parempia
Älä missään nimessä laita jääkaappiin! Viranomainen varoittaa perunoiden säilytykseen liittyvästä terveysriskistä
Rasvanpoltto tehostuu jopa 30 prosentilla: Syö näitä ruokia samaan aikaan!
Kannattaako porkkana keittää vai ei? Totuus tutuista ruokamyyteistä
Hiilihydraatti, joka ei lihota – näistä ruoista sitä löytyy!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi