Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Perunat kannattaakin syödä kylminä – tässä syy

Julkaistu 04.02.2013 12:59(Päivitetty 04.02.2013 13:07)

Ruoan terveellisyys ei aina riipu ainoastaan itse aineksesta, vaan oma vaikutuksensa on myös ruoan valmistus- sekä syömistavalla.

Tiesitkö, että perunat kannattaa syödä kylminä, jos haluat syödä ne mahdollisimman terveellisessä muodossa? Kylmien perunoiden glykeeminen indeksi on nimittäin pienempi, eli perunat vaikuttavat tällöin tasaisemmin ja vähäisemmin verensokerin heilahteluun.

Kun perunoita keitetään, niiden tärkkelyssolut turpoavat ja alkavat hajota. Tämä prosessi tunnetaan myös nimellä gelatinisoituminen. Gelatinisoituminen mahdollistaa sen, että perunat hajoavat ruoansulatuksessa helpommin.

Mutta jos annat perunoidesi vielä jäähtyä kylmäksi keittämisen jälkeen, osa perunan tärkkelyksestä muuttuu kestäväksi tärkkelykseksi. Tämä kestävä tärkkelys päätyy kuidun lailla paksusuoleen, jossa sen uskotaan parantavan suoliston säännöllisyyttä.

Lähde: Bastyrcenter

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla
Vältteletkö hiilareita terveyssyistä? Helppo säilytyskikka tekee niistä astetta parempia
Älä missään nimessä laita jääkaappiin! Viranomainen varoittaa perunoiden säilytykseen liittyvästä terveysriskistä
Rasvanpoltto tehostuu jopa 30 prosentilla: Syö näitä ruokia samaan aikaan!
Kannattaako porkkana keittää vai ei? Totuus tutuista ruokamyyteistä
Hiilihydraatti, joka ei lihota – näistä ruoista sitä löytyy!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse

  • Eilen17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • Eilen08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö