Tiesitkö? Perunat kannattaakin syödä kylminä – tässä syy

Ruoan terveellisyys ei aina riipu ainoastaan itse aineksesta, vaan oma vaikutuksensa on myös ruoan valmistus- sekä syömistavalla.

Tiesitkö, että perunat kannattaa syödä kylminä, jos haluat syödä ne mahdollisimman terveellisessä muodossa? Kylmien perunoiden glykeeminen indeksi on nimittäin pienempi, eli perunat vaikuttavat tällöin tasaisemmin ja vähäisemmin verensokerin heilahteluun.

Kun perunoita keitetään, niiden tärkkelyssolut turpoavat ja alkavat hajota. Tämä prosessi tunnetaan myös nimellä gelatinisoituminen. Gelatinisoituminen mahdollistaa sen, että perunat hajoavat ruoansulatuksessa helpommin.

Mutta jos annat perunoidesi vielä jäähtyä kylmäksi keittämisen jälkeen, osa perunan tärkkelyksestä muuttuu kestäväksi tärkkelykseksi. Tämä kestävä tärkkelys päätyy kuidun lailla paksusuoleen, jossa sen uskotaan parantavan suoliston säännöllisyyttä.

Lähde: Bastyrcenter

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja