Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Mignon-muna ei ole oikeasti suklaata

Mignon-munia Fazerin tehtaalla helmikuussa 2014.
Mignon-munia Fazerin tehtaalla helmikuussa 2014.
Julkaistu 14.04.2014 15:17(Päivitetty 11.04.2017 12:10)

MTV LIFESTYLE

Suomen myydyimpien pääsiäismunien joukkoon lukeutuvat Fazerin Mignon-munat eivät ole todellisuudessa suklaata.

Kaikki pääsiäismunat eivät suinkaan ole suklaata. Pääsiäisherkkujen klassikoihin kuuluvat Fazerin Mignon-munat ovat nimittäin virallisesti jotain aivan muuta.

– Mignon-munien massa ei ole suklaata, vaan nimensä mukaisesti Mignon-massaa. Munissa ei ole tarpeeksi kaakaota, jotta sitä saisi kutsua suklaaksi. Massa koostuu pähkinöistä, manteleista, kaakaomassasta, sokerista ja kaakavoista. Koska kaakaomassaa ei ole tarpeeksi, se on direktiivien mukaan Mignon-massaa, kertoo Majlen Fazer, kuuluisan suklaasuvun neljättä polvea edustava kaakaoasiantuntija kertoi Makuja.fi:lle huhtikuussa 2014.

Samantyyppinen massa on esimerkiksi wienernougat -makeisissa. Nekään eivät täytä virallisesti suklaan vaatimuksia, vaan ovat nougatmakeisia.

Mignonilla pitkät perinteet

Karl Fazer löysi idean Mignon-munaan työmatkallaan Saksassa ja alkoi valmistaa niitä pian tehtaallaan. Mignon-munia onkin valmistettu jo vuodesta 1896 ja ne ovat Fazerin edelleen markkinoilla olevista makeisista toiseksi vanhimpia. Mignonia vanhempia ovat ainoastaan vuotta aikaisemmin tuotantoon tulleet Pihlaja-makeiset.

Käsintehty Mignon on tänä päivänä maultaan lähestulkoon sama kuin syntyessään. Mignon-munia valmistetaan Fazerin tehtaalla Vantaalla perinteisen valmistusreseptin mukaisesti vuosittain marraskuusta alkaen kolmen neljän kuukauden ajan. Munia valmistetaan vuosittain noin 1,3 miljoonaa kappaletta. Nämä jo tsaariperheenkin suosimat klassikot on jatkuvasti myydyimpiä pääsiäismunia Suomessa.

Mignon-munat valetaan aidon munankuoren sisälle ja ovat manteli-pähkinänougatmassaa.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Moni ei tiedä, mistä Fazerin suosittu suklaapatukka on saanut nimensä – lue mielenkiintoiset suklaafaktatFazer tuo myyntiin Pätkiksellä ja Dumlella täytettyjä "töhnämunia"Näin joulusuklaat- ja konvehdit ovat muuttuneet Suomessa – yksi tuote jakaa joka vuosi jyrkästi mielipiteetJoulun suosikkisuklaa jakaa mielipiteet – halpisversiot yli puolet edullisempia kuin alkuperäinenLuulitko, että Kinder-munissa on valkosuklaata? Olit väärässäJoulun suosikkimakeinen on kasvanut perinteeksi: "Osa suomalaisten joulua"
SuklaaLifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!

  • 30.9.10:22
    Ruoka

    Aladdin- ja Paradis-konvehtirasioihin iso muutos

  • 24.9.17:16
    Joulu

    Kolme kuukautta jouluun: Tästä syystä joulumakeisia myydään jo nyt

  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos