Tiesitkö? Mignon-muna ei ole oikeasti suklaata

Suomen myydyimpien pääsiäismunien joukkoon lukeutuvat Fazerin Mignon-munat eivät ole todellisuudessa suklaata.

Kaikki pääsiäismunat eivät suinkaan ole suklaata. Pääsiäisherkkujen klassikoihin kuuluvat Fazerin Mignon-munat ovat nimittäin virallisesti jotain aivan muuta.

– Mignon-munien massa ei ole suklaata, vaan nimensä mukaisesti Mignon-massaa. Munissa ei ole tarpeeksi kaakaota, jotta sitä saisi kutsua suklaaksi. Massa koostuu pähkinöistä, manteleista, kaakaomassasta, sokerista ja kaakavoista. Koska kaakaomassaa ei ole tarpeeksi, se on direktiivien mukaan Mignon-massaa, kertoo Majlen Fazer, kuuluisan suklaasuvun neljättä polvea edustava kaakaoasiantuntija kertoi Makuja.fi:lle huhtikuussa 2014.

Samantyyppinen massa on esimerkiksi wienernougat -makeisissa. Nekään eivät täytä virallisesti suklaan vaatimuksia, vaan ovat nougatmakeisia.

Mignonilla pitkät perinteet

Karl Fazer löysi idean Mignon-munaan työmatkallaan Saksassa ja alkoi valmistaa niitä pian tehtaallaan. Mignon-munia onkin valmistettu jo vuodesta 1896 ja ne ovat Fazerin edelleen markkinoilla olevista makeisista toiseksi vanhimpia. Mignonia vanhempia ovat ainoastaan vuotta aikaisemmin tuotantoon tulleet Pihlaja-makeiset.

Käsintehty Mignon on tänä päivänä maultaan lähestulkoon sama kuin syntyessään. Mignon-munia valmistetaan Fazerin tehtaalla Vantaalla perinteisen valmistusreseptin mukaisesti vuosittain marraskuusta alkaen kolmen neljän kuukauden ajan. Munia valmistetaan vuosittain noin 1,3 miljoonaa kappaletta. Nämä jo tsaariperheenkin suosimat klassikot on jatkuvasti myydyimpiä pääsiäismunia Suomessa.

Mignon-munat valetaan aidon munankuoren sisälle ja ovat manteli-pähkinänougatmassaa.


Lue myös:

    Uusimmat