Joulun suosikkimakeinen on kasvanut perinteeksi: "Osa suomalaisten joulua"

fazer vihreät kuulat finlandia
Kuvassa Vihreitä kuulia sekä Finlandia-kuulia. Lehtikuva

Fazerin Vihreät kuulat ovat muodostuneet jo perinteeksi, joka pitää opettaa lapsille ja lapsenlapsille.

Fazerin joulusesongin myydyimpiin makeisiin ovat kuuluneet jo vuosia Vihreitä kuulia -marmeladit. Fazerin makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola sanoo, että jouluun kuuluvat perinteet näkyvätkin vahvasti joulun suosituimpien tuotteiden listalla.

– Monet tuotteistamme ovat olleet osa suomalaisten joulua jo sukupolvien ajan ja kuulemmekin paljon tarinoita siitä, miten esimerkiksi nuoret perheet vievät eteenpäin isovanhemmilta opittua traditiota tarjota Vihreitä kuulia jouluna, Eerola kertoo.

Kuinka Vihreät kuulat valmistetaan?

Vihreitä kuulia valmistetaan automatisoidusti painamalla vastakkain kaksi levyä, joihin on valettu marmeladista puolipallot. Näin syntyneet marmeladipallot irrotetaan muoteista koneellisesti. Vielä 1950-luvulla marmeladin irrottaminen muoteista tapahtui lyhyen jääkaapissa jäähtymisen jälkeen yksitellen haarukalla.

Erilaiset marmeladimakeiset ovat kuuluneet Fazerin valikoimiin jo 1800-luvun lopusta lähtien. Vihreitä kuulia -marmeladien valmistus aloitettiin vuonna 1929 Helsingissä, mutta nykyään ne valmistetaan Fazerin tehtaalla Lappeenrannassa.


***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.