THL tarkentaa ohjeistustaan: Rullapyyhkeeseen saa taas kuivata kätensä – taudin kiihtyessä maskin käyttöön sisä- ja ulkotiloissa tulee ripeä suositus

1:38
Uusien koronavirustartuntojen määrä kasvaa maailmanlaajuisesti, mutta tehohoitoa tarvitsevien määrä kasvaa hitaammin kuin keväällä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on tarkentanut ohjeistuksiaan muun muassa käsihygieniaan liittyen.

Koronatartuntojen määrä on huomattavassa nousussa Suomessa. Tänään uusia tartuntoja todettiin 93 ja eilen 149. Viimeisen viikon aikana tartuntoja on todettu kaikkiaan 538.

THL valmistelee parhaillaan uutta maskisuositusta, joka ottaisi huomioon sen, että jos koronaviruksesta johtuva tauti kiihtyy jollain alueella nopeasti, niin maskisuosituskin laajenee nopeasti. Suosituksen myötä suojamaskin käyttöä voitaisiin suositella laajemmin myös sisätiloissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Suosituksen olisi määrä olla valmis tämän viikon aikana.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi tänään tiedotteen, jossa kerrottiin muun muassa turvavälien tärkeydestä erilaisissa tilaisuuksissa sekä kasvomaskien käytöstä niissä.

– Tilaisuuden tai toiminnan järjestäjällä on velvollisuus seurata alueellista epidemiatilannetta. Järjestäjä voi epidemiatilanteen mukaan suositella kasvomaskin käyttöä, jos lähikontakteja ei ole mahdollista välttää koko tilaisuuden ajan, tiedotteessa kerrotaan.

Yleisötilaisuuksissa myös voimakas äänenkäyttö esimerkiksi kannustettaessa lisää pisaratartunnan riskiä.

– Maskin käyttäminen ei kuitenkaan poista muiden varotoimien tarvetta, THL:n asiantuntijalääkäri Emmi Sarvikivi muistuttaa.

Monia rajoituksia tiukennetaan jälleen, mutta yhteen asiaan on kuitenkin tulossa höllennystä. Kädet voi nimittäin THL:n mukaan kuivata jälleen myös rullakäsipyyhkeeseen, kun aiemmin suositeltiin ainoastaan paperisia käsipyyhkeitä.

– Käsihygieniasta on tarkennettu ohjeeseen, että kädet kuivataan pesun jälkeen huolellisesti puhtaaseen, kuivaan pyyhkeeseen. Tämä voi olla joko kertakäyttöinen paperipyyhe tai rullakäsipyyhe, jossa puhdas ja likainen osa eivät ole kosketuksissa toisiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja