Lieksassa voimaan välitön maskisuositus kaikissa julkisissa paikoissa

Etkö ole varma, kuinka kasvomaskia tulee käyttää? Havainnollistava video näyttää, kuinka kasvomaski asetetaan ja poistetaan kasvoilta oikeaoppisesti 0:50
Näin käytät kasvomaskia oikeaoppisesti.

Lieksassa Pohjois-Karjalassa on todettu eilisillan aikana kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Tiedossa olevia altistuneita on useita kymmeniä.

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote suosittelee Lieksan kaupungin alueella kasvomaskien käyttöä kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. 

Kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita kansalaisia. Siun soten mukaan lisäksi Lieksan alueella kaikki yli 50 hengen kokoontumiset kielletään. Nämä tiukemmat varotoimet Lieksan alueella tulevat voimaan välittömästi ja ne ovat voimassa viikon ajan, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan.

Tartuntojen jäljille päästiin maanantaina 21.9. Lieksassa varmistuneen koronavirustartunnan kautta. Siun sote ilmoittaa olevansa suoraan yhteydessä altistuneisiin. Oi­reet­to­mat al­tis­tu­neet määrätään tar­tun­ta­tau­ti­lain mu­kai­seen ko­ti­ka­ran­tee­niin ja oi­rei­set al­tis­tu­neet ohjataan ko­ro­na­vi­rus­tes­tiin.

Lue myös:

    Uusimmat