Näin THL-pomo kommentoi äkillistä suunnanmuutosta maskilinjauksessa: "Oireettomien infektoituneiden määrä on todennäköisesti hyvin runsas"

Maskipakko julkisille paikoille Suomeenkin? Näin THL:n pääjohtaja kommentoi suorassa lähetyksessä 9:55
Videolla Tervahauta kertoo maskin oikeaoppisesta käytöstä.

MTV Uutiset kertoi aiemmin, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta suosittelee kankaisen maskin käyttämistä julkisilla paikoilla Helsingin Sanomien haastattelussa. Tervahauta perustelee kantaansa oireettomien kantajien suurella määrällä.

Tähän asti viranomaiset eivät ole suositelleet oireettomille suu- ja nenäsuojuksen käyttämistä, koska väärinkäytettynä maskista olisi enemmän haittaa kuin hyötyä.

– Minun informaationi tässä kohtaa on nähtävä täsmennyksenä viranomaisohjeistuksiin, joissa ei ole kovin yksityiskohtaisesti ja kansankielisesti otettu kantaa tähän, Tervahauta toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Koronaviruksesta opitaan "koko ajan uutta"

Suojamaskien kanssa on annettu ohjeita suuntaan jos toiseen. THL:n äkillinen suunnanmuutos hämmentää.

–  Koronavirus opettaa koko ajan uusia asioita. Nyt on viime aikoina tullut täsmentynyttä tutkimustietoa siitä, että oireettomien infektoituneiden määrä on todennäköisesti hyvin runsas. Silloin ei itsekään tiedä olevansa tartuttava, Tervahauta sano.

– Hoivakoteihinkin on saattanut mennä henkilökuntaa töihin tietämättä olevansa itse tartuttava, hän jatkaa.

Ohjeita maskin käyttöön suositellaan lukemaan

Tervahaudan mukaan suu- ja nenäsuojuksen käyttäminen voi vähentää taudin tarttumisen riskiä. Koska teollisesti valmistetuista maskeista on tällä hetkellä pulaa, Tervahauta suosittaa kankaisen maskin käyttöä.

– Sen täytyy olla hyvästä materiaalista valmistettu ja Työterveyslaitoksen sivuilta löytyy tähän ohjeita, Tervahauta lisää. Joka käyttökerran välissä pitäisi olla pesu. Pukeutumisessa ja riisumisessa pitäisi pitää sieltä korvakkeista kiinni, hän lisää.

Lue myös:

    Uusimmat