Therese Johaug varoittaa Johannes Kläboa: "Tämä on poltellut itseänikin jalkapohjista"

Therese Johaug on seurannut tarkkaan Johannes Kläbon taistelua Norjan hiihtoliittoa vastaan. Johaug varoittaa Kläboa aiheesta.

Kläbo oli torstaina 14. Oslossa kisatussa rullahiihtokilpailussa. Perjantaina hän oli mukana maajoukkueen matkassa. Tämä tapahtui siitäkin huolimatta, vaikka Kläbo ei ole allekirjoittanut pakollista maajoukkueen sisäistä sopimusta. Kymmenen päivää on ehtinyt kulua sopimuksen takarajasta.

– Ei, uutta sopimusta ei ole tehty. Teemme töitä sen eteen, mutta tiedämme, että aika on meitä vastaan. Olemme hyväksyneet, että seuraamme viime vuoden sopimusta siihen saakka, kunnes uusi on tehty, sanoo Norjan maastohiihtotoiminnan päällikkö Espen Bjervig.

Näin ollen osapuolet keskustelevat markkinaolosuhteista. Molemmat ovat eri mieltä siitä, milloin urheilijat edustavat hiihtoliittoa ja milloin he ovat vain yksityishenkilöitä.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja Martin Johnsrud Sundby uskovat, että keskustelu Kläbon ja tämän edustajan kanssa on hyödyksi kaikille urheilijoille.

– En ole se, joka on ollut eniten huolissaan kaupallisista asioista, joten omasta puolestani se ei ole ollut niin tärkeää. Kaikki kuitenkin hyötyvät tästä, Jacobsen sanoo.

Kläbo on mielissään saamastaan tuesta.

– En tee tätä vain itselleni. Teen sen siksi, koska mielestäni on asioita, joita täytyy muuttaa kaikkien kohdalla. Arvostan tukea, jonka saan heiltä, Kläbo toteaa.

Norjan suurin hiihtotähti Therese Johaug varoittaa Kläboa. Hän on tietoinen, että siihen liittyvät laajat oikeudet ovat avain kansallisille urheilijoille luotuun menettelytapaan.

– Ensimmäisinä vuosina maajoukkueessa meillä ei ollut asiat taloudellisesti läheskään niin hyvin kuin ne ovat nyt. Tietyllä tapaa me vanhemmat henkilöt tiedämme paremmin, miten asiat olivat ennen. Nuoremmat eivät tiedä millaista se oli silloin. He eivät myöskään tiedä sitä, miten asiat olivat 10 vuotta sitten, kun Marit Björgen oli parhaimmillaan ja millaiset lähtökohdat hänellä oli kilpailemiseen, Johaug sanoo.

Kläbo vastasi Johaugille toteamalla, että hän ei voi kommentoida 10 vuoden takaisia asioita, koska ei tiedä niistä sen kummemmin. Johaug alleviivaa, että hän arvostaa Kläboa, koska tämä tekee perusteellisesti asiat hiihtoliiton kanssa. Johaug sanoo myös, että hänelläkin on ollut samanlaisia keskusteluja vuosien varrella.

– Ymmärrän sekä hiihtoliittoa että Kläboa, mutta en ota kummankaan puolta. Olen itsekin tehnyt samaa, vaikkakin se onkin poltellut jalkapohjiani, Johaug päättää.

Lue myös:

    Uusimmat