Therese Johaug ärähtää sopupelisyytöksistä – kommentoi viime kauden kohutilannetta: "Siinä on se ero"

10:00
Videolla maailmancupin päätöskisan kohahduttava tilanne.

Norjan hiihtotähdet Therese Johaug ja Ingvild Flugstad Östberg joutuivat sopupelisyytöksien kohteeksi, kun jälkimmäinen olisi monien mielestä luovuttanut Johaugille viime kauden päätöskisassa kakkostilan, joka nosti Johaugin kokonaispisteissä kolmanneksi Krista Pärmäkosken edelle. Norjalaiskaksikko on nyt puolustautunut kertomalla Dagbladetille oman näkemyksensä tapahtuneesta.

Johaug ja Östberg taistelivat 10 kilometrin takaa-ajossa kakkostilasta, mutta loppusuoralla Östberg ei yltynyt enää taisteluun. Johaug nousi kakkostilallaan kuusi pistettä Pärmäkosken edelle kolmanneksi. Östberg oli jo varmistanut kokonaiskilpailun aiemmin. 

– Olimme tehneet laskelmia päivää ennen ja ajatelleet eri skenaarioita. Sehän on taktiikkaa. Tiesimme, että Theresellä oli mahdollisuus nousta kolmanneksi. En hävinnyt kuitenkaan kilpailua tarkoituksella, Östberg kertoo.

Östberg on järkyttynyt syytöksistä, että hän olisi luovuttanut tarkoituksella.

– Olen ihmeissäni siitä, että saamme paskaa siitä, että olemme tehneet sopupeliä siinä. Sitten miehet kilpailevat puoli tuntia meidän jälkeen ja he saavat hehkutusta, kun tekevät niin ja näin ja päästävät edelle sen ja sen. Sitä en oikein ymmärrä. Se on epäreilua, Östberg toteaa.

Johaug sanoo, että tärkeintä oli ottaa kolmas tila kilpailussa.

– Naisilla ei ole aiemmin ollut näin paljon taktiikkaa pelissä ja sitten käy näin, kun sitä on. Siinä on se ero. Miehissä yksi voi tehdä eron ja hajottaa porukan sekä päästää lopuksi parhaan sprintterin kärkeen tai hidastella pääryhmää, jos joku on esimerkiksi kaatunut, Johaug kertoo.

Molemmat ovat sitä mieltä, että hiihtoladuilla tulee käyttää taktiikkaa, mutta uskovat, että se on vaikeampaa naisille kuin miehille. 

– Meitä rohkaistaan olemaan taktisempia, mutta 98 prosentissa kisoissa sivakoimme vain menemään ja ne, jotka pysyvät kyydissä, pysyvät kyydissä. Sen myötä en usko, että taktiikkaa nähdään paljonkaan tulevissa kisoissa, Östberg päättää.

Maastohiihdon maailmancupin kausi 2019-2020 käynnistyy 29. marraskuuta Suomen Rukalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja