Krista Pärmäkoskelta jykevä kannanotto Norjan hiihtotähtien "sopupelaamiseen": "Ensi kaudella saan kostoni"

10:00
Videolla Tulosruudun raportti maastohiihdon maailmancupin päätöskilpailusta.

Therese Johaugin ja Ingvild Flugstad Östbergin tekeminen maastohiihdon maailmancupin päätöskilpailussa nousi suureen valokeilaan, sillä Östberg näytti tilanteessa luovuttavan voiton Johaugille, joka nousi sen myötä kolmanneksi kokonaispisteissä ohi Krista Pärmäkosken. Suomalaistähti on nyt antanut oman lausuntonsa tapahtuneesta sen jälkeen, kun norjalaiset olivat kieltäneet sopupelaamisen viikkoa aiemmin.

LUE MYÖS: 

Kolmannen tilan Johaugille menettänyt Pärmäkoski kommentoi norjalaislehti Dagbladetille tapahtunutta ensi kertaa noin puoli vuotta päätöskilpailun jälkeen.

– Minun suuri tavoitteeni oli olla kolmen parhaan joukossa. Olen katkera siitä, että menetin sijoitukseni maalilinjalla. Tapa, jolla se tapahtui, on todella monimutkainen, Pärmäkoski sanoo.

– Johaug ja Östberg auttoivat toisiaan. He ovat hyviä ystäviä, Pärmäkoski toteaa.

Norjalaiskaksikko oli itse todennut, että he eivät auttaneet toisiaan ja he olisivat kilpailleet täysillä toisiaan vastaan. 

– He auttoivat toisiaan. Siitä ei ole epäilystäkään. Ymmärrän sen kuitenkin, sillä kyseessä oli kauden viimeinen kilpailu. Se on sallittua auttaa joukkuetoveria, mutta pitäisi myös tunnustaa, että he tekivät niin ja se oli taktiikkaa, Pärmäkoski kertoo.

– Se on selvästikin etu olla norjalainen maastohiihdossa, sillä heillä on niin monta kärkihiihtäjää, jotka voivat auttaa toisiaan. Se on vaikeampaa meille, jotka olemme käytännössä yksin ja joudumme tekemään töitä itseksemme, Pärmäkoski jatkaa.

Pärmäkoski nostaa esille, että hänellä on hyvä suhde Johaugiin sekä Östbergiin ja hän uskoo, että se on reilua auttaa joukkuetoveriaan saavuttamaan hyviä tuloksia. Suomalaistähti uhkuu itseluottamusta, että hän taistelee ensi kaudella itsensä palkintokorokkeelle kokonaispisteissä. 

– Ensi kaudella saan kostoni. Taistelen heitä vastaan niiden tapahtumien jälkeen ja nousen palkintopallille kauden päätyttyä, Pärmäkoski päättää.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla 29. marraskuuta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja