The Rasmus muutti esitystään Euroviisuihin – bändin harjoitus meni täysin pieleen, mutta onnistuivat tärkeässä paikassa: "Katastrofiainekset ilmassa"

Suositun The Rasmuksen haastattelu suoraan Torinosta –"Kahville on haastava mennä" 5:17
The Rasmuksen eräs idea viisuesitykseen ei mennyt läpi – organisaatio torppasi: "Siinä tuli rajat vastaan"

The Rasmus saapui MTV Uutisten haastatteluun onnistuneen harjoituksen jälkeen.

The Rasmus esiintyy tänään euroviisulavalla ensimmäisenä toisessa semifinaalissa Jezebel-kappaleellaan. Finaaliin pääsee kymmenen maata. The Rasmukseen kuuluu laulaja Lauri Ylönen, rumpali Aki Hakala, basisti Eero Heinonen ja kitarassa on Emppu Suhonen.

MTV Uutiset haastatteli The Rasmusta eilen ensimmäisen kenraaliharjoituksen jälkeen. Koko bändi saapui haastatteluun hyvillä fiiliksillä onnistuneen vedon jälkeen.

– Olen iloinen, että tämä harjoitus meni niin hyvin, koska toinen harjoitus meni ihan päin persettä. Se oli ihan hirveää. Siellä oli ihan väärissä paikoissa ne meidän lavarakenteet ja ilmapallot. Meni vähän fiilis ja oli ehkä itseltäkin vähän epäammattimaista.

– Kun meni fiilis, niin alkoi laulu vähän kärsiä. Oli vähä katastrofiainekset ilmassa, mutta nyt meni hyvin. Se on tärkeää, Lauri kertoo.

Koko bändi satsasi täysillä tärkeään kenraaliharjoituspäivään eilen.

– Me olimme psyykanneet itsemme tähän harjoitukseen niin, että mitä ikinä siellä lavaste- tai teknisellä puolella tapahtuu, keskitytään me siihen meidän hyvään fiilikseen. Se oli aika positiivinen yllätys, että siellä oli hommat mintissä, Suhonen kertoo.

The Rasmuksen show on muuttunut kokonaan Uuden Musiikin Kilpailun jälkeen.

– Päätettiin, että me haluamme vähän aikaisemmin räjäyttää shown käyntiin ja luottaa enemmän bändienergiaan sekä meidän väliseen kemiaan. Me tuodaan lavalle jättiläiskokoisia ilmapalloja. Kelta-musta-teema tulee pysymään, Hakala sanoo.

Bändillä on selkeä teema esitykselle.

– Me kutsutaan sitä synttärijuhlat helvetistä, se kuulostaa vähän hassulta. Siinä on vähän hauska fiilis, mutta vähän vaarallinen fiilis, niin kuin meidän biisissäkin on, Ylönen kertoo.

UMK-lavalla Ylönen riisui takkinsa esityksen aikana. Nähdäänkö myös viisulavalla paljasta pintaa?

– Takki saattaa lähteä, täällä Italiassa on aika kuuma, Ylönen naureskelee.

Ukraina selvitti tiensä Euroviisujen finaaliin – tällainen on räppiä ja kansanmusiikkia yhdistelevän ennakkosuosikin tarina:

Ukrainan euroviisuedustaja on ennakkosuosikki – tällainen on Ukrainan edustajan Kalush Orchestran tarina 4:50


Lue myös:

    Uusimmat