Blind Channel kertoi MTV:lle, mikä synkkä hetki johti Euroviisuihin vieneen kappaleen syntyyn: "Meiltä vietiin kaikki" – nyt bändi kehottaa kaikkia nostamaan keskisormet ilmaan

9:38
Suomen Euroviisuedustaja MTV Uutisten suorassa haastattelussa – kenelle voittokappaleessa näytetään keskaria, Blind Channel?

Suomen tuore euroviisuedustaja Blind Channel -yhtye kertoo MTV Uutiset Liven tuoreessa haastattelussa, miltä UMK-voitto tuntuu ja mitä on luvassa Euroviisu-lavalla Rotterdamissa. 

Sekä kansainvälinen raati että suomalainen kotiyleisö äänestivät yhtyeen ja Dark Side -kappaleen finaalin parhaimmiksi. 

Vaikka yhtyeen päämääränä olikin voittaa kisa ja siten lähteä edustamaan Suomea Rotterdamiin Euroviisuihin, valtava 551:n äänen äänivyöry tuli bändille yllätyksenä.

– Kyllä me voittoa lähdettiin hakemaan, kun me tuohon kisaan lähdettiin. Olemme kilpailuhenkinen porukka – jos lähdetään, lähdetään täysillä, yhtyeen toinen laulaja Niko Vilhelm kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa. 

– Mutta tuo pistemäärä – kyllä se yllätti. Se nauratti silloin ja naurattaa vieläkin, aivan huikea juttu. Tosi siistiä, hän jatkaa. 

Oliko UMK-kilpailu ja Euroviisut ollut yhtyeen pitkäaikainen haave? Katso yhtyeen haastattelu yllä olevalta videolta kokonaisuudessaan!

Yhtye tekee omanlaistaan musiikkia

Blind Channel -yhtye erottui muista UMK-finalisteista etenkin sen musiikin tyylisuuntauksen ansiosta. 

Yhtye itse on kuvaillut musiikkinsa olevan violent poppia – ei siis perinteistä suomalaista heviä, josta Suomi on maailmallakin tunnettu.

– Me ei missään nimessä olla klassinen suomalainen hevibändi, mitä jotkut ehkä haluaa mieltää. Me tehdään täysin uudenlaista juttua niin freshillä tatsilla kuin pystyy, yhtyeen toinen laulaja, Joel Hokka hehkuttaa. 

Hokka uskoo, että lähitulevaisuudessa on luvassa aivan ”uudenlainen raskaan musiikin aalto”.

– Uskon, että olemme sen aallon kärkipäässä, ja etenkin vielä kotimaisena tekijänä viemässä jopa skandinaavisen synkkää raskaampaa musaa Eurooppaan, se on siistiä, Hokka sanoo.,

– Me halutaan valloittaa maailma, meillä on nälkä, Hokka jatkaa. 

Keskisormet ylös – mutta kenelle? 

Dark Side -kappaleessa lauletaan useaan kertaan ”Put your middle fingers up”, eli suomeksi "Nostakaa keskisormet ylös".

Kenelle sitä keskaria oikein halutaan näyttää? 

Vilhelm sanoo, ettei kappaleen tarkoituksena ei ole missään vaiheessa ollut se, että keskisormea olisi haluttu näyttää jonnekin tiettyyn suuntaan.

Vuoden 2020 piti olla yhtyeelle iso läpimurtovuosi niin kotimaassa kuin maailmallakin. 

– Olimme tulleet juuri Euroopan-rundilta takaisin, me julkaistiin meidän kolmas levymme – meillä oli isot suunnitelmat.

Viikko levyn julkaisemisen jälkeen matto revittiin yhtyeen jalkojen alta rajulla tavalla – kiitos koronaviruspandemian, joka edelleen pitää maailmaa tiukassa otteessaan. 

– Meiltä vietiin kaikki, meidän isot keikat – kaikki isot jutut vietiin nenän edestä, Vilhelm kuvailee tuntemuksia, jotka johtivat Dark Side -kappaleen syntyyn.

Vilhelmin mukaan yhtyeen jäsenillä oli tunne siitä, että he haluavat vain nostaa keskisormet ylös ja huutaa. Hän uskoo, ettei yhtyeen jäsenet ole ainoita – onhan lukuisat ihmiset jääneet tyhjän päälle koronaviruksen vuoksi. 

– Halusimme tehdä anthemin kaikille: Nostetaan yhdessä keskarit ilmaan ja huudetaan. Se on tosi vapauttavaa ja se tekee ihmiselle hyvää, Vilhelm jatkaa. 

Fanikunta kasvaa kohisten: "Tätä me ollaan venattu"

Eilistä UMK-finaalia seurasivat lukuisat viisufanit ympäri maailmaa, ja sosiaalisen median perusteella suomalaisyhtye ja Dark Side -kappale vetosivat myös faneihin. 

Kun yhtye ilmoitti lähdöstään UMK-kisaan, monikaan suomalainen ei tuntenut yhtyettä. 

Vilhemin mukaan yhtye on kyllä noteerattu suomalaisissa kuin eurooppalaisissakin rock-piireissä, mutta valtakunnallinen ja globaali maine antoi vielä odottaa itseään. 

UMK-kilpailun tuoma näkyvyys onkin lisännyt bändin tunnettavuutta, ja yhtyeen fanikunta on kasvanut kovaa vauhtia.

– Fanikunta näyttää kasvavan kovaa vauhtia, ja se on meille tosi siisti juttu. Tätä me ollaan venattu – tähdet on kohdillaan. 

– Tuntuu, että jengi samaistuu meidän sanomaan. Jos sitä auringonvaloa ei oo missään, sitten bailataan pimeässä, Vilhelm kiteyttää. 

Yhtye treenaa huippu-urheilijamaisesti

Blind Channel on mukana Euroviisujen toisessa semifinaalissa 20. toukokuuta. 

Viisujen finaali järjestetään Rotterdamissa Hollannissa 22. toukokuuta.

Seuraavien viikkojen aikana yhtye tulee valmistautumaan Hokan sanojen mukaan hyvin kurinalaisesti h-hetkeä varten – jopa huippu-urheilijamaisesti. 

– Treenataan ihan kaikkea; fysiikkaa, laulua. Kehitetään show’ta vielä pidemmälle visuaalisesti ja musiikillisesti. 

Hokka uskaltaakin luvata, että Rotterdamissa nähdään paljon upeampi lavashow kuin eilisessä UMK-finaalissa. 

– Me tullaan viemään tuo monta kerrosta ylöspäin, jotta kenellekään ei jää epäselväksi, mistä tuulee ja millä lailla, Hokka kiteyttää. 

UMK-finaali sai ennätysyleisön

Blind Channelin uran tähtihetkeä seurasi eilen kaikkien aikojen ennätysyleisö. 

Eilinen Uuden Musiikin Kilpailun finaali keräsi Yleisradion mukaan 1,7 miljoonaa suomalaista ruutujen ääreen. Viime vuonna finaalia seurasi 1,5 miljoonaa katsojaa.

3:46
Mikä sai rockbändin pyrkimään Euroviisuihin? Hetkessä ilmiöksi noussut Blind Channel uskoo raskaan musiikin vallankumoukseen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja