Lauri Ylönen riemuitsee The Rasmuksen UMK-voitosta: "Välillä pitää rypeä pohjamudissa, jotta voi syntyä uudelleen"

Miltä UMK-voitto maistuu? Suorassa haastattelussa The Rasmus 6:05

Uuden Musiikin Kilpailun voittanut The Rasmus riemuitsee.

The Rasmuksen laulaja Lauri Ylönen kuvaa bändin tunnelmia onnelliseksi ja hellpottuneeksi.

– Olemme tosi onnellisia tästä, se on varmaan paras sana kuvaamaan tätä. On helpottunut olo, Ylönen iloitsi MTV Uutiset Liven suorassa haastattelussa tänään. 

The Rasmus oli ennakkosuosikki ja esimerkiksi vedonlyöntitilastojen ykkönen. Ylösen mukaan ennakkosuosikin viitta oli raskas. 

– Olimme sellaisessa "all in" -asetelmassa, että on pakko voittaa. Olemme panostaneet hirveästi ja treenanneet hullun lailla viimeiset kuusi kuukautta.

– Joka päivä on tehty jotain meidän esityksen eteen ja trimmattu kaikki valmiiksi henkisesti ja fyysisesti, jotta olisimme parhaimmillamme. Tuntuu ihanalta.

"Jännitimme ihan viimeiseen sekuntiin"

Ylösen mukaan The Rasmus ei uskaltanut luottaa voittoon ennen kuin tulos oli täysin selvä, vaikka bändillä oli ykköspaikka ulkomaisten raatien pisteiden jälkeen. Ne vastasivat kuitenkin vain neljäsosaa kokonaispistemäärästä.

– Jännitimme ihan viimeiseen sekuntiin sitä, kuinka tässä käy. Mietimme, että varmaan saamme pointseja ulkomaan raadeilta, mutta mietimme, onko Suomi vielä meidän takanamme. Ja onneksi oli. Ja siitä se kaikkein isoin onnellisuuden ryöppy tuli.

The Rasmus vei voiton lopulta murskaluvuin ja sai finaalissa  310 pistettä. Toiseksi tuli Cyan Kicks 221 pisteellä ja kolmanneksi Bess 204 pisteellä.

Kilpailijoille Ylöseltä sataa ylistystä.

– Kaikki artistit olivat hemmetin hyviä, kaikki biisit ja kaikki esitykset. 

"Paljon tähtiä oikeassa asennossa"

UMK-voitto on jonkinlainen uudelleensyntyminen kohta 30 vuotta vanhalle bändille, Ylönen kertoo. 

– On käyty läpi paljon draamaa viimeisen kahden vuoden aikana. Välillä pitää rypeä pohjamudissa, jotta voi syntyä uudelleen. Viimeisen puolen vuoden aikana meillä on ollut paljon tähtiä oikeassa asennossa.

Ylönen sai vision osallistumisesta Uuden Musiikin Kilpailuun viime kesänä. Sen jälkeen kaikki loksahti nopeasti paikalleen.

– Sillä energialla ollaan nyt surffattu ja bändi on tällä hetkellä eheämpi kuin koskaan aikaisemmin. Fiilis on paras vuosiin. 

Torinoon lähdetään voittamaan

Euroviisut pidetään Italian Torinossa toukokuussa. Sitä ennen on vielä aikaa saada kaikki kohdalleen yksityiskohtia myöten.

– Meillä on Suomen parhaat ammattilaiset hiomassa esitystä ja meillä on vielä pari kuukautta aikaa.

– Uskon, että meidän voimavara on se, että me oikeasti nautimme lavalla olemisesta. Se näkyy meistä ja se innostus tarttuu. Ja sitä tunnelmaa haluan kaikista eniten vaalia, että meillä on hauskaa ja sen haluan näyttää ihmisille.

Ja tietysti The Rasmus lähtee Torinoon voittamaan, kuinkas muutenkaan.

– Totta kai! Paras mahdollisuus pitkään aikaan! 200 miljoonaa katsojaa ja ykköstilaa lähdetään tavoittelemaan, se on ihan päivänselvä asia.

– Ja oli hienoa, että me saatiin Italiasta 12 pistettä eilen. Tosi hyvä asetelma ja erittäin positiivinen mieli, Ylönen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat